Vuelta a España

Danskers problemer fortsætter - frygter tidligt exit

Den danske Trek-Segafredo-rytter Alexander Kamp fortæller inden torsdagens 9. etape, at han får svært ved at gennemføre Vuelta a España.

Alexander Kamp kunne på mandagens hviledag fortælle en yderst usædvanlig historie.

Den danske Grand Tour-debutant frygter et exit fra Vuelta a España, fordi han som barn havde en fetich med at sætte sine hænder på varme kogeplader.

Det har fjernet nerver fra hans hænder, som gør det svært at cykle i kulden. Det er dog ikke den eneste årsag til, at danskeren frygter et tidligt farvel.

Selvom solen skinner i Spanien i øjeblikket, stråler den danske Trek-Segafredo-rytter ikke ligefrem.

- Det går sgu ikke helt så godt. Det må jeg ærligt indrømme. Det er lidt op ad bakke i øjeblikket. Der er ikke så meget andet, jeg kan gøre end at kæmpe med det.

- Jeg håber sgu, jeg får det lidt bedre, ellers tror jeg, jeg får svært ved at komme igennem det her løb. Det er weekenden, jeg frygter. Den ser rigtig hård ud, siger Kamp til TV 2 SPORT inden torsdagens 9. etape.

Netop i weekenden er der også valide grunde til at frygte terrænet.

Her venter således to ekstremt hårde bjergetaper, som virkelig kan få store dele af feltet på prøve.

De kan splitte feltet til atomer

På 9. etape kan Kamp og resten af rytterne dog glæde sig over, at der for blot anden gang i årets Vuelta venter en flad etape. Derfor er det ikke på torsdagens etape, at Kamp frygter at sige farvel til løbet.

Men han frygter til gengæld en voldsom udvikling i de åbne landskaber.

- Jeg er lidt nervøs for den sidevind, der kan være på de åbne stykker. Det er en oplagt mulighed for hold som Quick Step at sætte sig frem og splitte feltet til atomer.

Du kan se torsdagens 9. etape på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.