Vuelta a España

Ekspert er ikke i tvivl: - Det er en fejlbeslutning

Sam Bennett kørte først over målstregen på Vueltaens 9. etape, men fik efterfølgende frataget sejren. Den beslutning skuffer Rolf Sørensen.

Et slag i brystet, et kæmpe brøl og en ekstatisk jubelscene.

Sådan fejrede Sam Bennett dét, han troede var sin professionelle sejr nummer 50.

Men en hændelse 500 meter tidligere på Vueltaens 9. etape fik dog efterfølgende store konsekvenser.

Det overstående skub gjorde nemlig, at Pascal Ackermann, der oprindeligt blev nummer to, fik tildelt sejren. Sam Bennett blev deklasseret til 110.-pladsen for den uhensigtsmæssige kørsel.

Kørslen var dog slet ikke så uhensigtsmæssig, at ireren skulle straffes. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Jeg synes jo, det er en del af cykelsportens sprintere. Det er de sidste gladiatorer, der er tilbage. Bennett bruger ikke hovedet, og han fjerner ikke hænderne fra styret. Det er jo ikke ham, der går ind og tager et hjul fra en anden. Det er hans leadout-mand. Og der er uskrevne regler, der siger, at det gør man ikke.

- Jeg synes ikke, det er i orden. En massespurt handler jo også om positionering, så jeg synes, det er en fejlbeslutning. Hvis du ikke kan det her, så kan du ingenting mere.

Ikke en fair handling

Fejlbeslutning eller ej, så blev Ackermann tildelt sejren. Og da tyskeren fik den meddelelse efter etapen, tog han i den grad sejren til sig i vinderinterviewet.

- Da jeg så videoen, kunne jeg se, det ikke var en fair handling fra Bennett. Jeg synes, det er for meget at skubbe sin modstander to gange.

- Min sprint var perfekt i dag. Jeg har ondt af Bennett, men jeg er virkelig glad for sejren, siger Ackermann efter afgørelsen.

Tyskerens udtalelser faldt bestemt ikke i god jord hos Rolf Sørensen.

- Det er synd for Bennett. Sprinterne skal opføre sig mere ordentligt, men de bliver jo snart nødt til at lave startbokse til dem, så de kører de sidste 200 meter i hver sin side. Det holder ikke. Jeg er skuffet, og jeg er også skuffet over Ackermanns udtalelser.

Rasende holdejer

Beslutningen sendte lynhurtigt Quick Step-chefen Patrick Lefevre til tasterne.

Og heller ikke hos ham er der nogen tvivl om, hvad den rigtige beslutning havde været.

- Sikke en omgang lort. Bennett var i sit leadout, hvor Trek-rytteren (Emils Liepens, red.) forsøgte at køre ham ud af det. Men vi har længe vidst, at sikkerhed kommer først hos inkompetente UCI, skriver han og henviser til en Internationale Cykelunion.

Lefevre fulgte op på sit tweet små 20 minutter senere. Og her har han ikke ændret mening.

- Et leadout skal respekteres, og Sam Bennett forsvarede sin linje.

"Vi må videre i teksten"

Sam Bennett prøvede at appellere kendelsen, men Pascal Ackermann står som den endelige vinder af 9. etape af Vuelta a España.

Og den beslutning bliver man nødt til at acceptere, mener Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm.

- Sam vinder ganske suverænt, og jeg vidste ikke noget, før vi kom ned i bussen. Vi har set billederne, og når det er sagt, så må vi jo sige, at det, der sker, ikke ser særlig kønt ud, siger Holm til TV 2 SPORT og uddyber:

- Men der er jo altid en grund til, at de her ting sker. Hvis man spoler filmen lidt tilbage, kan man se, at Liepins prøver at køre mellem Michael Mørkøv og Sam Bennett mange gange. Sam skal ikke gøre, hvad han gør, men det er i frustration over det, der skete inden. Vi mister så en sejr, men mon ikke det går alligevel. Det er, som det er. Kommissærerne laver det ikke om, så det er bare med at komme videre i teksten.

Quick-Step får muligheden for at komme videre i teksten på 10. etape, hvor der igen er en mulighed for sprinterne.

Fredagens etape indbyder dog også til en udbrudskamp, så det er værd at tænde for TV 2 SPORT klokken 14.15 og se med.