Vuelta a España

Topsprinter frataget sejren efter dette skub på konkurrent

Sam Bennett troede, at han havde vundet 9. etape, men han blev diskvalificeret, og så vandt Pascal Ackermann.

Top-3 på etapen

  1. Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) +0'00
  2. Gerben Thijssen (Lotto Soudal) +0'00
  3. Max Kanter (Sunweb) +0'00

Klassementet

  1. Richard Carapaz (INEOS)
  2. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) +0'13
  3. Dan Martin (ISN) +0'28

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Efter onsdagens interessante bjergslag blandt klassementfavoritterne var torsdagens etape Vuelta a España en anderledes begivenhedsløs affære, hvis drama først kom, efter at alle rytterne var kørt i mål.

Ireren Sam Bennett havde ellers vundet 9. etape efter en massespurt med hjælp fra danske Michael Mørkøv, men næsten en halv time senere faldt antallet af professionelle sejre fra 50 tilbage til 49 for Bennett.

Han var nemlig blevet diskvalificeret for at have givet et ureglementeret puf til en konkurrent på opløbsstrækningen, vurderede Vuelta-løbsledelsen. Han blev deklasseret til nummer 110. I stedet blev tyskeren Pascal Ackermann (Bora) tilskrevet etapesejren, hans første nogensinde i Vueltaen.

- Da jeg så videoen, kunne jeg se, det ikke var en fair handling fra Bennett. Jeg har ondt af ham, men jeg er virkelig glad for sejren, siger den nykårede etapevinder, Ackermann, til TV 2 SPORT.

Ikke kraftig nok sidevind

Spændingen på 9. etape kunne kortes ned til den afgørende massespurt. Danske Magnus Cort (EF) ville også lege med i spurten, men han kom ikke til at spille nogen rolle og kørte over målstregen sommer nummer 13, fem pladser foran Mørkøv. Som følge af Bennetts diskvalifikation blev begge danskere forfremmet en plads.

På forhånd indbød den 157,7 kilometer flade etape til en massespurt, og efterhånden som etapen skred frem, syntes det da også uundgåeligt.

Godt nok sad en gruppe på to ryttere ude foran, men de blev holdt i så kort snor af feltet, at det ikke var realistisk, at de ville holde til mål. Med lidt over 20 kilometer tilbage var feltet da også samlet igen.

Sidevind virkede som den største potentielle fare for en massespurt, men vinden var ikke kraftig nok til at lave nævneværdig ravage i det nordlige Spanien.

I den samlede stilling fører ecuadorianeren Richard Carapaz (Ineos) fortsat foran Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og Dan Martin (Israel Start-Up Nation).

Vueltaen fortsætter torsdag med kun en marginalt mere kuperet etape. Her skal rytterne tilbagelægge 185 kilometer før målstregen i Suances.

Lørdag og søndag skal rytterne til gengæld til at køre mere opad igen.