Vuelta a España

Dansker takker rivaler for at hjælpe Roglic til sejr

Primoz Roglic havde ikke brug for, at hans hold skulle lukket hullet til udbryderne. Det arbejde udførte de konkurrerende hold for ham.

Primoz Roglic har gang i noget af et Vuelta a España.

På 10. etape fik han sin tredje etapesejr i årets udgave af den spanske Grand Tour - og det endda uden, at holdet behøvede at arbejde for det.

Det gjorde konkurrenterne nemlig, og derfor var Roglic' danske holdkammerat, Jonas Vingegaard, ikke sen til at sende en tak til rivalerne efterfølgende.

- Vi havde ikke tænkt os at lukket hullet til udbruddet, og det gjorde vi jo så heller ikke. Vi skal nok takke Michelton-Scott og Quick Step for, at de lukkede det. Vi er rigtig, rigtig glade. Vi tog det stille og roligt, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Faktisk havde hele Jumbo-Visma-holdet forberedt sig på, at etapesejren skulle fordeles blandt udbryderne.

- Vi havde tænkt, at udbruddet var sejlet væk, og det var dem, der skulle køre om sejren. Men så forberedte vi os på at skulle køre om den, fortæller han.

"Han kan vinde, når han har lyst"

Med sejren fulgte også ti bonussekunder, og da der samtidig opstod et hul i feltet i forbindelse med afslutningen, hentede Primoz Roglic akkurat sekunder nok til at overtage førertrøjen.

Holdkammeraten Sepp Kuss har da også fornemmelsen af, at Roglic kan vinde efter behag.

- Han er så stærk, at han kan vinde, når han har lyst. Det er godt for moralen, siger Kuss.

Roglic er i samme tid som Richard Carapaz, men han har førertrøjen i kraft af bedre etapeplaceringer på de første ti etaper.

Førertrøje ændrer ikke meget

Sloveneren selv var naturligvis også glad for etapesejren, men han mener ikke, det får betydning for det arbejde, storholdet skal udføre.

- Hvad kan jeg sige? Jeg er super glad. Det er aldrig let at vinde, men jeg havde benene. Det er virkelig dejligt.

- Jeg er i rødt igen. Det ændrer ikke ret meget for holdet, siger Primoz Roglic.

På lørdagens 11. etape skal Roglic og holdet til gengæld bruge masser af kræfter. Her venter nemlig intet mindre end fem kategoriserede stigninger.