Vuelta a España

"Det er utilstedeligt" - dansk debutant fortørnet over Mørkøv

Michael Mørkøv undrer sig over, at Alexander Kamp kommenterer på en spurt, han ikke var en del af. Derfor kan han ikke bruge Kamps mening til noget.

Efterspillet på Vueltaens 9. etape har efterhånden leveret mere dramatik, end etapen gjorde i sig selv.

Sam Bennett fik frataget sin sejr, efter at han skubbede til Trek-Segafredo-rytteren Emils Liepins med 500-600 meter til mål.

Det har jo ikke noget med cykling at gøre

Alexander Kamp om Michael Mørkøvs kørsel

En beslutning, som Bennetts holdkammerat Michael Mørkøv bestemt ikke var tilfreds med. Torsdag aften fortalte han, at der lå noget forud for Bennetts handlinger. Ifølge Mørkøv havde Liepins ”to gange prøvet at køre ham direkte i barrieren”.

Dagen derpå er sagen dog stadig ikke færdiggjort. Liepins' danske holdkammerat Alexander Kamp deler langt fra samme holdning som Michael Mørkøv.

- Det er ganske enkelt. Vi får placeret Emils (Liepins, red.), så han sidder på BORAs og Pascal Ackermanns tog med lidt over en kilometer til mål, siger Kamp til TV 2 SPORT og uddyber:

- Derefter kommer Michael Mørkøv op på siden af ham, skubber ham væk og giver ham to skulderskub ved barrieren i venstre side. Så falder Emils lidt ned, og så giver Sam Bennett ham af samme skuffe. Og så mister han simpelthen momentum og ender som nummer ingenting.

Det er en opfattelse af situationen, som Michael Mørkøv har svært ved at genkende.

- Det undrer mig, at Alexander Kamp overhovedet kan kommentere på en spurt, han ikke var en del af. Så hans mening kan jeg ikke bruge til særlig meget. Så vidt jeg ved, har Alexander aldrig siddet i sådan en spurt, lyder Mørkøvs umiddelbare kommentar.

"Det har jo ikke noget med cykling at gøre"

Den danske Grand Tour-debutant Alexander Kamp er dog på ingen måde tilfreds med sin landsmands ageren.

- Nu er der kun blevet vist Sam Bennett, der skubber, men der er en forhistorie, hvor Mørkøv går op og skubber Emils af hjulet. Hvis du kigger på tv-billeder, ser du Mørkøv på hjul af vores rytter, som vælger at give ham to skub med al sin kraft og kropsvægt. Det har jo ikke noget med cykling at gøre. Jeg synes ikke, det er okay at skubbe en mand, som bare sidder på hjul af et tog, ud på den måde, som Mørkøv gjorde det. Det, synes jeg, er utilstedeligt for at være ærlig.

- Benene skal tale, og jeg kan slet ikke forstå, at Rolf Sørensen bare mener, at det er elementært, at man bare går op og skubber. Men det var ikke det, der skete. Han har Ackermanns hjul, og så bliver han skubbet. Det kan tv-billeder dokumentere, siger Kamp.

Det var bare uheldigt, der kom en Trek-mand i vejen for vores sejr

Michael Mørkøv

Han henviser til, at cykelekspert Rolf Sørensen efter etapen var skuffet over beslutningen om at deklassere Sam Bennett. I Vuelta-studiet umiddelbart efter etapen var fokus naturligvis på de to skub, som Sam Bennett gav til Liepins.

Senere i Vuelta Especial klokken 20 fremlagde Mørkøv sin version, hvor billederne omkring kilometerporten også blev vist.

Cykelrytter Michael Mørkøv mener, at Trek-Segafredo-rytter Em?ls Liepi?? i to forsøg prøvede at køre ham direkte i barrieren med én kilometer tilbage af 9. etape. Video: TV 2 SPORT

Mørkøv gør intet ulovligt ifølge ekspert

Spoler man båndet et par hundrede meter tilbage, kan man se, at Liepins med omkring 1,3 kilometer til mål sidder bag BORA-toget og foran Mørkøv.

Den placering mister Liepins dog selv kort efter. Derfor mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen ikke, at Mørkøv er forkert på den

- Liepins åbner lidt en dør med 1,2 kilometer til mål, som Mørkøv går igennem. Jeg synes ikke, Mørkøv gør noget ulovligt. Da Liepins opdager, at Mørkøv er kommet indenom, prøver han at lukke døren igen, hvilket gør, at der er lidt småskubberi mellem dem. Men det er noget, der sker i alle spurter.

Med lidt over en kilometer til mål på Vueltaens 9. etape kæmper Michael Mørkøv og Emils Liepins om positionen lige bag BORAs hjul. Video: Nicolai Dvinge

Kan ikke bruge Kamps mening til noget

Michael Mørkøv har selv haft muligheden for at sove på hændelsen. Det har dog ikke fået danskeren til at ændre mening.

Det giver han udtryk for til TV 2 SPORT, da han bliver forelagt Kamps udtalelser inden fredagens etape.

- Det er jo klart, at han har set TV-billederne ligesom alle mulige andre. Men som jeg sagde i går, kan man ikke se på TV-billederne, at det jo i virkeligheden er hans holdkammerat, der fuldstændig uden forudsætninger maser mig og Sam ind i barrieren. Havde Sam og jeg ikke skubbet igen, så havde vi og resten af feltet styrtet.

Derfor føler Mørkøv stadig, at han og resten af Quick Step-holdet er den retsmæssige vinder af 9. etape.

- Det var bare uheldigt, der kom en Trek-mand i vejen for vores sejr. Fra mit synspunkt var det os, der vandt etapen, selvom den blev frataget.

Michael Mørkøv kan ikke bruge Alexander Kamps mening til noget. Video: TV 2 SPORT