Vuelta a España

Mørkøv med nye detaljer: - Han forsøgte at køre mig i barrieren

Forud for Sam Bennetts hævnaktion på Emīls Liepiņs, da 9. etape skulle afgøres, havde letten forsøgt at eliminere Mørkøv, mener danskeren selv.

Der var en helt særlig grund til, at Sam Bennett skubbede til Emīls Liepiņš med 600 meter tilbage af 9. etape.

Det fortalte Michael Mørkøv, da han var gæst i Vuelta Especial på TV 2 SPORT torsdag aften.

- De billeder, vi ser fra helikopteren, ser voldsomme ud, da Sam skubber til Liepiņš, men der ligger nu noget forud for dét, som man ikke ser på billederne. Det er, at Liepiņš inden det to gange havde prøvet at køre mig direkte i barrieren, hvor jeg bliver nødt til med al min vægt at holde igen for ikke at styrte.

"Sam sad bag nærdødsoplevelse"

Den lettiske Trek-Segafredo-rytters hårde behandling af Mørkøv fandt sted, da rytterne kørte under kilometerporten.

Her sad danskeren bag tre ryttere fra BORA - hansgrohe og var ved at køre Bennett frem til en god position i massespurten.

- Sam har lige siddet bag ved en nærdødsoplevelse, så da Liepiņš kommer ned på siden af ham, giver han ham et ordentligt skub for at sikre sig, at der ikke sker det samme for ham. Og det er ikke for at sige, at det er okay at give igen, men man må sige, at der lå noget forud for det, Sam han gjorde, lød det fra Michael Mørkøv.

Frataget sejr nummer 50

Den irske topsprinter fra Deceuninck - Quick-Step var hurtigst på stregen i Aguilar de Campoo og troede, at han havde sikret sig sin anden etapesejr i årets Vuelta a España, men han blev efterfølgende deklasseret til 110.-pladsen for den uhensigtsmæssige kørsel.

Sam Bennett var hurtigst på 9. etape af Vuelta a España, men han mistede efterfølgende sejren efter at have skubbet konkurrent. Video: TV 2 SPORT

Bennett må derfor vente lidt endnu på sin professionelle sejr nummer 50.

- Desværre er Sams kropssprog meget tydeligt. Og det, der er ærgerligt ved det, er, at han bare kunne have fokuseret på sin spurt og være blevet på mit hjul, så havde han fået den plads, han nu en gang skulle have haft, sagde Mørkøv.

- Det, der er drønærgerligt ved den her situation, er, at det er Trek, der nedlægger en protest efterfølgende. De får så forfremmet deres mand fra en 14.-plads til en 13.-plads, og vi får frataget vores sejr. Det er en streg i regning for os i hvert fald.

Quick-Step må videre i teksten

Sam Bennett prøvede at appellere sin deklassering, men blev afvist af kommissærerne, og det er ireren og Deceuninck - Quick-Step nødt til at acceptere, mener holdets danske sportsdirektør, Brian Holm.

- Sam vinder ganske suverænt, og jeg vidste ikke noget, før vi kom ned i bussen. Vi har set billederne, og når det er sagt, så må vi jo sige, at det, der sker, ikke ser særlig kønt ud, sagde Holm til TV 2 SPORT torsdag aften og uddybede:

- Men der er jo altid en grund til, at de her ting sker. Hvis man spoler filmen lidt tilbage, kan man se, at Liepins prøver at køre mellem Michael Mørkøv og Sam Bennett mange gange.

- Sam skal ikke gøre, hvad han gør, men det er i frustration over det, der skete inden. Vi mister så en sejr, men mon ikke det går alligevel. Det er, som det er. Kommissærerne laver det ikke om, så det er bare med at komme videre i teksten.

I stedet for Bennett kunne Pascal Ackermann lade sig hylde som vinder af 9. etape. Det var den tyske BORA-rytters første etapesejr i Vuelta a España.