11. etape | Villaviciosa > Lagos de Somiedo | 31. oktober

16x9
11. etape, Vuelta a España 2020 Foto: lavuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Richard Carapaz

*** Sepp Kuss, Daniel Martin

** Hugh Carthy, Enric Mas

* Marc Soler, Esteban Chaves, David de La Cruz, Wout Poels

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Det minder meget om den etape, vi kørte i 2014, og den var hård.

Nøglepunkt

Alto de La Farrapona.

Ruten

En kategori 3- og fire kategori 1-stigninger taler lidt for sig selv. Dette er en meget hård etape, hvor de af klassementsfolkene, der har et stærkt hold, virkelig kan sætte pres på.

Jeg kender både Alto de la Cobertoria og Puerto de San Lorenzo, som er nogle stejle stigninger, hvor der ikke er mange passager under de 10 procent. Målbjerget er ikke så stejlt de første 12 km, faktisk er der en lille nedkørsel undervejs også, men på de sidste små 7 km er stigningsprocenterne næsten ikke under 8 procent.

Selvom den sidste stigning måske ikke er jordens sværeste, gør de mange højdemeter undervejs, at der godt kan være lukket for benzin til sidst. Derudover er dette en etape, hvor du med fordel kan have forposter ude i udbrud. Hvis du er i krise, så kan du få meget hjælp de første 12 km af Alto de La Farrapone.

Forposten kan dog også bruges offensivt, hvis en kaptajn allerede angriber op ad Puerto de San Lorenzo, og forposten venter på toppen af denne. Ja, så kan der laves rigtig meget ballade på den her etape, for hvis alle kaptajnerne er isolerede de sidste 7 km, kan vi få et brag af et cykelløb.

Som tidligere skrevet er finalen identisk med, hvad vi kørte i 2014 på 16. etape. En etape, hvor det hele virkelig sprang i luften, og blandt andre Rigoberto Uran gik helt ned og mistede 16 minutter. Kan sagtens forestille mig et lignende scenarie i dag.

Derfor er det heldigt, det er en lørdag, og der dermed burde være fri til at se TV, for dette er en af de etaper, man ikke skal gå glip af.