Cykling

To australske World Tour-løb aflyses

For første gang siden 1999 afholdes der til næste år ikke Tour Down Under. Også Cadel Evans Great Ocean Road Race sløjfes.

De australske World Tour-løb Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Road Race aflyses i 2021.

Det er coronapandemien, der er årsag til, at de lokale myndigheder og arrangørerne har set sig nødsaget til at aflyse løbene.

Det skriver Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Road Race på deres hjemmesider.

Siden 1999 har Tour Down Under været afviklet som et af årets første etapeløb.

Simon Gerrans er med fire samlede sejre den meste vindende rytter. I 2020 vandt Richie Porte løbet for anden gang i karrieren.

Samme antal sejre har Daryl Impey, André Greipel og Stuart O'Grady, der i dag er løbsdirektør for Tour Down Under.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men når man tager udfordringerne i betragtning, er vores højeste prioritet at sikre sikkerheden og helbredet for indbyggerne i South Australia, vores samfund og international cykling, siger Stuart O'Grady til løbets hjemmeside.

Vender tilbage i 2022

Både arrangørerne af Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Road Races understreger, at løbene vender tilbage i 2022.

Sidstnævnte løb endda i en "større og bedre" udgave.

Cadel Evans Great Ocean Road Race har været afviklet siden 2015. I år - inden det smitsomme virus bredte sig til hele verden - blev det vundet af belgieren Dries Devenyns.

Tidligere har ryttere som Elia Viviani og Jay McCarthy stået øverst på podiet i løbet.

Cadel Evans Great Ocean Road Race er opkaldt efter den tidligere cykelrytter Cadel Evans, som vandt Tour de France i 2011 og blev verdensmester to år forinden.

Coronapandemien førte til en lang række aflysninger og udsættelser i 2020, og cykelsæsonen var sat på pause i næsten fem måneder.

I øjeblikket bliver årets sidste World Tour-løb, Vuelta a España, kørt i Spanien.