Cykling

Uheldig Riis-rytter opereret før tid - frygtede koldbrand

En vellykket operation giver Domenico Pozzovivo forhåbninger om et comeback til cyklen om to uger.

Få i det internationale cykelfelt har haft mere modgang end evigt uheldige Domenico Pozzovivo.

Nu er Bjarne Riis' italienske profil blevet opereret på ny. Denne gang i albuen. Og lykkeligvis med succes.

Jeg forlader hospitalet mandag eller tirsdag, og så håber jeg at være på cyklen om 15 dage

Domenico Pozzovivo, Gazzetta dello Sport

Siden Pozzovivo styrtede på første etape af Tour de France, og derfor ufrivilligt fik genåbnet en gammel skade i albuen, har operationen været planlagt.

Men på grund af frygt for koldbrand har lægerne været nødt til at operere før tid.

- Alle skruer og plader er blevet fjernet, og min albue er stabil, fortæller Domenico Pozzovivo til La Gazzetta dello Sport.

I sadlen igen om to uger

Operationen varede seks timer og blev foretaget i Lugano. Og den efterlader Domenico Pozzovivo med forhåbninger om at kunne være tilbage i cykelsadlen om to uger.

- De tog en biopsi for at finde ud af, hvilken slags bakterie der var kommet ind i kroppen, og nu venter vi på resultaterne. Jeg forlader hospitalet mandag eller tirsdag, og så håber jeg at være på cyklen om 15 dage, selvom lægernes råd er forsigtighed, fortæller italieneren.

37-årige Pozzovivo, der kører sin første sæson for Bjarne Riis' lukningstruede NTT-mandskab, håber dermed at kunne sætte en stopper for mange års skadeskvaler før en eventuel anden sæson.

Parterne har papir på hinanden til og med 2021-sæsonen - hvis der altså bliver en sådan for NTT-holdet.

Lyn-analyse

Selvom han har kontrakt med NTT for 2021, skal han på grund af deres uvisse fremtid nok søge andre græsgange. Alle i cykelverden kender hans kvaliteter, men er som jeg nok i tvivl om, hvorvidt han kan komme tilbage til niveauet fra før styrtet i 2019. Jeg kunne godt forestille mig, at hans fremtid ligger hos et af de mindre italienske hold - for eksempel Bardiani eller Androni.

En karriere præget af skader

Sidste sommer brækkede Domenico Pozzovivo albuen efter at være blevet kørt ned på en træningstur.

Den 165 centimeter høje klatrer måtte igennem fem operationer for at få rettet op på skaderne.

Men efter styrtet på Tour de Frances første dag har den altså været gal igen. Efter ni etaper måtte Bjarne Riis' klassementshåb udgå at løbet.

Lyn-analyse

Det er vildt, at han har kørt så relativt godt, når man ser på, hvordan han har siddet på cyklen efter styrtet i Touren. Jeg ved godt, jeg ikke selv var en skønhedsåbenbaring, men Pozzovivo har siddet så skævt på cyklen, at selv Fernando Escartin ville ligne en stilist ved siden af. Han har vist karakter med sine præstationer på trods af det.

 

Det forhindrede imidlertid ikke Pozzovivo i at stille til start i Giro d'Italia, men det plagede den lille italiener, som sluttede lige uden for top-10.

Det værste af Pozzovivos mange styrt fandt netop sted i Giroen. I 2015 lå den daværende AG2r-rytter livløs på asfalten efter et styrt på en nedkørsel - men kom sig hurtigt efter omstændighederne.

Året forinden, på en træningstur i 2014, måtte han undgå en kat, hvilket kostede ham flere frakturer og måneders pause.

Pozzovivo har noteret sig for en Giro-etapesejr og to samlede femtepladser i karrieren.