Cykling

Ekspert ærgrer sig over Riis-udmelding: - Det er trist

Andreas Stokbro regner med, at han også kommer til at køre for et World Tour-hold i næste sæson.

Meget skal ændre sig, hvis Bjarne Riis også næste år skal lede et World Tour-hold.

Det er fortsat ikke lykkedes NTT at finde en ny navne- og hovedsponsor, men timingen har også været uheldig.

Det mener Chris Anker Sørensen, som er cykelekspert for TV 2 SPORT.

- Noget af forklaringen er selvfølgelig coronasituationen, fordi det er et skidt tidspunkt at finde en ny sponsor, hvor mange virksomheder lider meget. Samtidig må man sige, at det i lang tid været historien med Riis, at han har prøvet og prøvet men haft svært ved at finde den store sponsor, han gerne ville have. Og de hænger heller ikke ligefrem på træerne. Men det er trist.

- Jeg havde da håbet på, at NTT-holdet havde fortsat, fordi jeg synes, han er dygtig til at drive et hold. Men der er også nogle danske ryttere på holdet, sportsdirektører og så videre, som står i en svær situation med at skulle finde et nyt hold, siger Chris Anker Sørensen.

Stressende med uvished

Det var i et interview med Ekstra Bladet, at Bjarne Riis fortalte, at det lige nu ikke er realistisk, at der dukker en ny sponsor op og forlænger levetiden.

I så fald er det både NTT og Team CCC, som klikker ud af World Touren. Circus - Wanty Gobert har dog allerede opkøbt licensen fra CCC.

Det ændrer ikke på, at der fortsat er et hold færre på World Touren næste år, og det giver problemer for de nuværende NTT-ryttere, hvor flere kan blive arbejdsløse.

En af dem er Andreas Stokbro. Han er en ud af otte ryttere, som har kontrakt med holdet til næste sæson. Han afventer fortsat, hvad skæbnen bliver for NTT.

- Jeg håber på, at holdet fortsætter og kan finde noget. Jeg havde ellers hørt, de var ret positive omkring det. Men det er nederen nu at høre Bjarne sige, han regner med, der ikke er et hold. Det er nyt for mig.

- Det er ikke særlig sjovt. Det er ret stressende ikke at gå og vide, hvad fremtiden bringer, når nu man troede, man havde styr på det, fortæller han til TV 2 SPORT.

Ben O'Connor stod for den seneste sejr for NTT i denne sæson. Det var på 17. etape i Giro d'Italia.

Han er dog forholdsvis rolig i forhold til at skulle finde et nyt hold. Han regner med, at han finder et hold på øverste niveau at køre for næste år.

- Lige nu er jeg ret fortrøstningsfuld. Når jeg snakker med min agent, lyder det ikke til, det bliver noget problem. Så det vælger jeg at stole på, siger han.

Ser svært ud for Riis

Chris Anker Sørensen forventer ligeledes, at Stokbro finder et nyt hold. Det samme gør han med Michael Valgren, som heller ikke har offentliggjort sine fremtidsplaner.

- Det er en svær situation, for der er mange ryttere på markedet og ikke så mange hold. For Valgrens vedkommende skal han nok finde et hold, men jeg tror også, han skal regne med at gå noget ned i løn, siger cykeleksperten og mener, at det bliver sværere for en rytter som Michael Carbel.

Hvad angår Bjarne Riis' fremtid i cykelsporten ser den heller ikke videre lovende ud, vurderer Chris Anker Sørensen.

- Det kan godt se lidt svært ud for Bjarne og folkene bag med Lars Seier at få det til at lykkes at med et professionelt hold på allerhøjeste niveau. Når det ikke lykkedes med det her, så begynder det at se svært ud, hvordan det så skal lykkes.

NTT har fået seks sejre i denne sæson.