"Stjernekørsel" får internationale journalister til at spørge ind til dansker

Jonas Vingegaard sad med blandt de største navne i finalen på 12. etape af Vuelta a España.

Vingeguard? Vingegard? Eller Vingegaard?

De udenlandske journalister har travlt med at finde ud af, hvordan navnet på Jumbo-Vismas danske rytter i Vueltaen udtales.

For Jonas Vingegaard har imponeret med sin kørsel i den spanske Grand Tour.

Søndag satte han et udmattende tempo på den frygtindgydende stigning Angliru, hvor nogle af de bedste bjergryttere måtte se den 23-årige dansker forsvinde med favoritterne op ad de stejle veje.

Kun otte ryttere kunne følge med i finalen på 12. etape.

Vilde Vingegaard gjorde sig bemærket hos det store cykelmedie Cyclingweekly.

- Kuss var ikke den eneste Jumbo-Visma-rytter, som fortjener ros. Ved starten af Angliru sad det meste af holdet stadig i front af et stærkt reduceret felt, og på selve stigningen leverede Jonas Vingegaard en stjernekørsel.

Et andet stort cykelmedie Velonews bed også mærke i Vingegaards præstation og beskriver danskeren som en sensation.

Jumbo-Vismas kaptajn, Primoz Roglic, roste danskeren, som udover Sepp Kuss var den sidste fra holdet til at sidde omkring Roglic.

- De var super stærke. Sepp kunne være kørt efter etapesejren, men fik besked om at blive og hjælpe mig. Gutterne var virkelig på højt niveau, siger han til TV 2 SPORT.

Jeg kører op med verdenseliten, og det er mega fedt

Jonas Vingegaard

Blev sat og tog en føring til

Jonas Vingegaard havde efter etapen svært ved at skjule sin begejstring over, hvor godt han er kørende.

- Benene var gode, og jeg kunne høre, vi var 9-10 mand tilbage, da jeg blev sat. Så jeg er rigtig godt tilfreds.

Undervejs op ad Angliru havde Vingegaard overskud til at kigge tilbage på flokken af ryttere bag ham, der skrumpede ind sving for sving.

- Der tænkte jeg, at det var fedt, der var faldet så mange fra, og det var noget, der gav motivation. Jeg kører op med verdenseliten, og det er mega fedt, siger han.

Roglic havde dagen forinden bedt Vingegaard om at skrue en smule ned for tempoet i føringsarbejdet. Det skete dog ikke på Angliru, selvom det i finalen skulle vise sig, holdets kaptajn havde problemer og tabte førertrøjen.

- De sagde ikke rigtig noget. Det var bare at køre i et tempo, som jeg kunne holde i forholdsvis lang tid. Da de så angreb, blev jeg sat og faldt jeg ned til George Bennett, som holder til i klassementet, og så hjalp jeg ham, til der manglede en kilometer til mål.

Den danske bjergrytter sluttede etapen på en 14. plads, men det kunne være blevet til mere, hvis omstændighederne havde været anderledes.

- Jeg tror godt, jeg kunne have været længere oppe, hvis jeg var kørt efter det. Nu var jeg hjælper, så jeg synes, jeg kan være godt tilfreds.

Jonas Vingegaard og resten af Vuelta-feltet får mandag en pause, hvor der er hviledag. Tirsdag gælder der en enkeltstart.