Roglic generobrer førertrøjen i stort Vuelta-drama

Slovenske Primoz Roglic levede op til favoritværdigheden, da han vandt tirsdagens enkeltstart i Vuelta a España og overtog løbets røde førertrøje.

Top-3 på etapen

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Will Barta (CCC) +0'01
  3. Nelson Oliveira (Movistar) +0'10

Klassementet

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Richard Carapaz (INEOS) +0'39
  3. Hugh Carthy (EF) +0'47

Se alle resultater her: Etapen / klassementet

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) har åbenbart ikke fået nok af tætte enkeltstartsafgørelser. Tirsdag var han igen en af hovedpersonerne i en sådan, men med et for ham sjovere udfald.

På 13. etape af Vuelta a España, en 33,7 kilometer enkeltstart, lykkedes det Roglic at tage sejren med en margin på blot et sekund. Og som bonus tilbageerobrede han løbets røde førertrøje.

Sejren blev sikret med en margin på blot ét sekund til CCC's Will Barta, mens han nu fører i den samlede stilling med 39 sekunder til Richard Carapaz og 47 sekunder til Hugh Carthy, som begge kørte flot tirsdag.

Med de fire øverste i klassementet inden for blot 35 sekunder var der lagt op til, at meget kunne forskyde sig i tiden mod uret.

Roglic kom dårligt fra start

På forhånd var Roglic klar favorit blandt de fire, men den slovenske stjerne kørte måske med en mentalt svær ballast efter at have tabt årets Tour de France på gulvet i det afgørende slag på en lignende enkeltstart.

Om det var tilfældet, ved kun Roglic selv, men ved første mellemtid var han overraskende to sekunder efter Hugh Carthy og blot fire sekunder hurtigere end Carapaz.

Det kunne ligne endnu en skuffelse for den ellers sejrsvante slovener, men han kørte sig lidt op til anden og sidste mellemtid, hvor han var ét sekund foran Carthy.

Til gengæld sluttede han flot af på den stejle, afsluttende stigning, og han endte med at slå Carthy og Carapaz med henholdsvis 25 og 49 sekunder.

Amerikansk overraskelse

Inden klassementfolkene indledte slaget, var det lidt overraskende Will Barta, som førte.

Den 24-årige amerikaner imponerede ved at køre sig i front med en tid på 46 minutter og 40 sekunder, og den blev kun slået af Roglic - med mindst mulig margin.

Grundet coronakrisen måtte starten i Holland droppes, og derfor er årets Vuelta skåret ned til 18 etaper i stedet for 21.

Der resterer altså fem etaper, hvoraf de tre kommende er i kuperet terræn, mens 17. etape byder på det sidste og afgørende bjergslag, inden turen går ad flad vej til afslutningen i Madrid søndag.