Cykling

Holdet dropper Lasse Norman på grund af OL-drøm

28-årige Lasse Norman Hansen får ikke forlænget sin kontrakt med det belgiske hold Alpecin-Fenix.

14 løbsdage på landevejen i 2020. Det er realiterne for cykelrytteren Lasse Norman Hansen.

Og nu tyder noget på, der bliver endnu færre af slagsen i 2021 - i hvert fald på topniveau. Danskerens nuværende hold, belgiske Alpecin-Fenix, bekræfter over for Ekstra Bladet, at Lasse Norman Hansen ikke indgår som en del af holdets planer næste år.

Teamejer Philip Roodhooft kalder danskeren en "exceptionel cykelrytter" med store kvaliteter, men slår samtidig fast, at Norman Hansens drøm om at køre banecykling til OL bliver for svær at kombinere med karrieren på landevejen.

- Jeg har selvfølgelig hele tiden vidst, at Lasse har store ambitioner på banen, og jeg skrev kontrakt med ham velvidende, at der var et OL forude, som ville kræve en del af hans tid. Banen tog bare betydeligt mere af hans tid end ventet, og det har været meget svært at inkludere ham i vores løbsprogram og give ham en klart defineret rolle på holdet, siger Philip Roodhooft til Ekstra Bladet.

Derfor føler holdet ikke, det giver mening at forlænge kontrakten med Lasse Norman Hansen, der har det udskudte OL i Tokyo 2021 som sit helt store mål.

Alpecin-Fenix rangerer som et ProTeam, hvilket er på niveau med det danske hold Riwal Securitas. Det belgiske hold har dog markeret sig stærkt i form af den hollandske stjerne Mathieu van der Poel, der senest vandt Flandern Rundt i sidste måned.

Store OL-resultater

Ved OL i 2012 vandt Lasse Norman Hansen guld på banen i disciplinen omnium, mens han fire år senere ved OL i Rio vandt to bronzemedaljer i henholdsvis omnium og 4000 meter-holdforfølgelsesløb.

I marts i år triumferede han så sammen med Michael Mørkøv, da de blev verdensmestre i parløb efter en magtdemonstration.

Lasse Norman Hansen var ligeledes en del af holdet i 4000-meter-holdforfølgelsesløb, der også blev verdensmestre.

For anden gang på syv timer har det danske hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb slået verdensrekorden ved VM i banecykling. Video: TV 2 SPORT

Ekspert ser fordele og ulemper

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Lasse Norman Hansen omkring fremtiden. Derfor er det uklart, hvorvidt han har en aftale på plads med et nyt hold. Men ifølge cykelekspert Chris Anker Sørensen har den danske cykelrytter ikke meget at sælge sig selv på.

- Bedømt ud fra hans sæson med få løbsdage er der ikke et resultat, der står ud. Så skal et hold købe ham for andre kvaliteter. Vi har set, at baneryttere har været efterspurgt, ligesom Michael Mørkøv og Casper Pedersen er nogle af de bedste leadout-ryttere, der findes. Det kan Norman måske sælge sig på - at andre baneryttere præsterer godt, lyder vurderingen.

Uanset hvad fremtiden bringer, så mener Chris Anker Sørensen, at der både er positive og negative ting ved situationen.

- Hvis man isoleret set ser på situationen ud fra banelandstrænerens syn, så kan Danmark få endnu en rytter, der kun tænker på OL og har det som mål, hvis han står uden et hold. Omvendt skal rytterne også tjene nogle penge, så det må forventes, Lasse Norman skal ud og kigge sig om efter et hold.

- Det kunne eksempelvis være det norske Uno-X Pro Cycling Team, som har flere af de andre ryttere fra banelandsholdet på kontrakt. De har vist en forståelse for, at de ikke har rytterne til rådighed hele tiden, siger cykeleksperten.

TV 2 SPORT har ligeledes - uden held - forsøgt at få en kommentar fra banelandstræner Casper Jørgensen.