Vuelta a España

Mørkøv får Valgren til at droppe plan

Michael Valgren satser ikke på at jagte et udbrud på 14. etape efter en snak med landsmanden Michael Mørkøv.

På papiret venter tre spændende etaper for danskerne i Vueltaen.

14., 15., og 16. etape byder på terræn, der meget vel kan se udbrud køre alene til mål.

Valgren skal gå all in på torsdag. Han er god til de lange og udmagrende etaper

Chris Anker Sørensen

Etapeprofiler, der tilgodeser blandt andet Michael Valgren og Magnus Cort. Førstnævnte har da også udset sig disse etaper, men en snak med landsmanden Michael Mørkøv har ændret lidt på det hele.

- Jeg kørte mig ud i weekenden for at få lidt selvtillid til de næste tre dage, der kunne være rimelig spændende for mig. Onsdag er lidt tvivlsom, fordi jeg har snakket med Mørkøv om, at Quick Step nok vil prøve at dominere.

- De gider ikke bare vente til Madrid, så onsdag vil de prøve at satse på Bennett. Så der tager jeg det nok lidt med ro.

De to efterfølgende dage er snakken dog en anden.

- Men så tror jeg til gengæld, at torsdag og fredag er gode etaper for mig. Formen er god, fortæller Valgren til TV 2 SPORT.

Lige på grænsen for Bennett

Det er dog langt fra sikkert, at det giver mening for Deceuninck - Quick Step at satse på Sam Bennett på 14. etape.

Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Jeg havde jo en stor fidus til Sam Bennett på 10. etape, hvor han faldt igennem. Vi har dog senere fundet ud af, at han stadig var frustreret, fordi han fik frataget sejren dagen forinden. Den her etape slutter op ad en bakke på lidt under to kilometer med fem procent i snit, og det er lige på grænsen til ham.

- Han vandt i Oviedo sidste år i Vueltaen, hvor det også gik opad, så det er noget, han godt kan. Men den her er lige på grænsen for Bennett, for den går opad lidt længere.

All in på torsdag

Chris Anker Sørensen mener dog ikke, tvivlen omkring Bennett er ensbetydende med, at Valgren stadig skal satse på onsdagens etape. I følge eksperten skal Valgren gemme sit krudt til dagen efter.

- Valgren skal gå all in på torsdag. Han er god til de lange og udmagrende etaper. Den ligger rigtig godt til ham. Vi så til VM, at han er god til de lange og hårde dage.

Torsdag byder på hele 230 kilometer med fem kategoriserede stigninger. Alle fem stigninger er dog blot kategori 3, hvorfor Valgren bør kunne sidde med de bjergglade ryttere.

Du kan se etaperne både onsdag og torsdag samt alle de resterende etaper på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.