Vuelta a España

Konkurrent deklasseret efter dette sving mod Cort

UAE-rytteren Rui Costa forstår ikke beslutningen og kalder sin spurt for "fair".

Den tidligere verdensmester gjorde, hvad han kunne for slå Magnus Cort i spurten.

Faktisk gjorde Rui Costa mere, end han måtte. Han er nu blevet deklasseret fra sin tredjeplads, fordi han kørte en uregelmæssig spurt på Vueltaens 16. etape.

UAE-rytteren forlod i spurten sin egen bane og svingede ind foran Magnus Cort, hvilket ikke er lovligt. Det skriver Vueltaen i et notat.

Som det kan ses på de tre billeder, forlader Rui Costa (i den hvide UAE-trøje) sin linje og kører ind foran Magnus Cort (i den lyserøde EF-trøje).

Rui Costa spurtede sig oprindeligt ind som nummer 3, men efter deklassering står han som nummer 32. Den beslutning er verdensmesteren fra 2013 ikke tilfreds med.

- Jeg er skuffet, men jeg har intet andet valg end at acceptere det. Det var en sikker afslutning, og jeg synes, at min spurt var fair. Der var i hvert fald ingen onde intentioner, siger Rui Costa i en pressemeddelelse.

Udover deklaseringen fik Rui Costa også fratrukket 5 sprintpoint samt en bøde på 200 schweizerfranc (1400 danske kroner).

Ekspert ser ikke grund til det

Hændelsen endte altså ikke med at få konsekvenser for Magnus Cort.

Han manøvrerede sig blot forbi Rui Costa og spurtede sig til sejren. Dion Smith blev den store vinder, da hans fjerdeplads blev opgraderet til en tredjeplads.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen forstår dog på ingen måde beslutningen.

- Jeg kan ikke se grunden til det. Overhovedet. Magnus vinder jo alligevel. Hvorfor så tage den op?, spørger Rolf Sørensen og får svar af medekspert Chris Anker Sørensen.

- Jeg tror ikke, jeg ville have deklasseret Rui Costa, hvis jeg havde været kommissær. Men man kan godt se, han skifter bane. Så hvis man bare kigger på reglerne, så har de en udmærket grund til at deklassere ham.

Magnus Corts etapesejr var hans fjerde Grand Tour-sejr i karrieren. Det bringer ham op som den fjerdebedste dansker i historien.

Han er nu kun overgået Bjarne Riis med seks sejre og Michael Rasmussen og Jesper Skibby med hver fem sejre.