Eksperternes dom: En var usynlig - en anden smadrede feltet fuldstændigt

16x9
Michael Valgren, Magnus Cort og Jonas Vingegaard har udgjort halvdelen af det danske Vuelta-felt. Foto: TV 2 SPORT og Ritzau Scanpix

Hvem flopper, og hvem topper? TV 2 SPORTs cykeleksperter gør status på danskernes indsats i Vuelta a España. Se deres karakterer her i artiklen.

Vuelta a España lakker mod enden. Søndag aften rammer feltet Madrid, og det bliver punktum på et på mange måder anderledes Vuelta.

Løbet har været så godt som tilskuerfrit, der har kun været 18 etaper mod de normale 21, og det er blevet kørt i oktober og november.

Tre ting, der normalt ikke kendetegner den spanske Grand Tour.

Trods de mærkelige omstændigheder er løbet blevet afviklet, og her har seks danskere vist fanen - på godt og ondt.

TV 2 SPORTs cykeleksperter Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen har givet de seks danskere karakterer, hvor der både bliver givet topkarakterer, men så sandelig også det modsatte.

Karaktererne er givet på en skala fra 0 til 6.

Valgren.
Valgren. Foto: TV 2 SPORT

Michael Valgren

Team NTT

Rolf Sørensen: 3

- Han kunne nemt have fået 5 eller 6, fordi han var så godt kørende. Lørdag sad han med, til de var 18 mand tilbage på 17. etape af en Vuelta. Og derfor er det mig en gåde, han ikke kan ramme de rigtig udbrud, hvor han kan vinde. Han kører jo bedst på de etaper, der er for svære til ham. Og det tæller nedad. Vi ved, han kan, men han skal gøre det bedre.

Chris Anker: 3

- Jeg var tæt på at give ham 4, men jeg endte på 3, fordi vi havde forventet lidt mere. Det var flot, da han kørte et flot resultat hjem på Formigal. Men vi havde nok forventet at se ham lidt mere, hvor det sker i udbrud. Han er vanvittig velkørende, men fik måske ikke udnyttet formen helt optimalt.

Eg.
Eg. Foto: TV 2 SPORT

Niklas Eg

Trek-Segafredo

Rolf Sørensen: 2

- Han var med i et enkelt udbrud, men vi havde nok bar forventet mere af ham. Han er meget usynlig. Han havde frit lejde i det her løb det meste af tiden, men formår altså ikke at leve op til vores forventninger, som måske også er blevet for høje. Men lad os sige det på den måde, at han nok heller ikke levede op til sine egne forventninger.

Chris Anker: 2

Vingegaard.
Vingegaard. Foto: TV 2 SPORT

Jonas Vingegaard

Jumbo-Visma

Chris Anker: 6

- Det, jeg så fra ham på Angliru, var verdensklasse. Han smadrede feltet fuldstændigt, hvor verdens bedste cykelryttere sad. Jeg så ting, der virkelig var imponerende. Han udfyldte sin opgave perfekt gennem hele løbet.

Rolf Sørensen: 5

Mørkøv
Mørkøv Foto: TV 2 SPORT

Michael Mørkøv

Deceuninck - Quick Step

Rolf Sørensen: 5

- Han er mere end bare en leadout-mand. Han er der, når det gælder. Der er ikke noget at komme efter. Han fejlede en enkelt gang, men det var nok lige så meget Sam Bennett, der skulle have været mere vågen. Michael styrer det hold der langt hen ad vejen. Det er ham, der får Sam Bennett gennem løbet. Hans niveau er bare så højt.

Chris Anker: 3

- Hvis Sam Bennett vinder i Madrid efter et perfekt leadout, så får han et 4-tal. Men der har næsten kun været bjergetaper, og der har han ikke haft en rolle at spille. Så det er meget svært at give karakterer på ham. Så jeg har vurderet ud fra de to leadouts, han har kørt. Den ene kiksede, og den anden sad lige i skabet.

Alexander Kamp.
Alexander Kamp. Foto: TV 2 SPORT

Alexander Kamp

Trek-Segafredo

Chris Anker: 1

- Vi havde håbet på, han kom gennem løbet. Men når han ikke gør det, bliver det svært at give en god karakter. Man skal helst gennemføre et cykelløb, og han sagde jo selv, han var skuffet, fordi han ikke kunne være med. Og derfor bliver vi jo bare nødt til at giv ham en lidt hård karakter. Og det tror jeg, han er enig med os i.

Rolf Sørensen: 1

Magnus Cort
Magnus Cort Foto: EF

Magnus Cort

EF Pro Cycling

Rolf Sørensen: 5

- Han kom ind til løbet uden at vide, hvor han stod. Så han skulle lige køre sig ind i løbet. Han han været i fuldstændig topform, havde han vundet mere end en etape. Men han fandt sig selv, og det var kæmpestor klasse. Jeg kunne da godt have givet ham 6, for det var outstanding, det han lavede. Men et 5-tal fra mig.

Chris Anker: 6

Afstemning