Vuelta a España

- Jeg var ikke i kontrol hele tiden, erkender Roglic

Primoz Roglic kæmpede bravt for at forsvare den røde førertrøje i Vuelta a España. Han fører løbet inden den sidste etape til Madrid.

Iført løbets førertrøje kæmpede Primoz Roglic ualmindeligt hårdt for at vinde Vuelta a España.

På næstsidste etape angreb løbets nummer to og tre på den sidste stigning, så Roglic måtte begrænse tidstabet og forsvare sin samlede føring på egen hånd.

- Jeg var ikke i kontrol hele tiden erkender Roglic efter 17. etape.

Sekunderne tikkede ikke Roglics vej, da Richard Carapaz og Hugh Carthy en ad gangen kørte væk fra sloveneren. På et tidspunkt så Carapaz ud til at være på vej mod førstepladsen i klassementet, men så fik Roglic kontakt til en holdkammerat, der havde siddet i udbrud tidligere på dagen.

- Jeg var helt sikkert glad for, jeg fandt Hofstede. Hver meter, du kan få hjælp, er virkelig velkomment. Så det var igen en god indsats af hele holdet. Stor tak til dem.

- Det er altid godt med spændende afslutninger. Men ja, det var ret spændende, men jeg vidste, at hvis jeg kørte mit eget tempo, så ville mit forspring være nok. Det endte jo godt det hele.

Primoz Roglic kørte over målstregen 21 sekunder efter Carapaz. Det betyder, at Roglic fører Vueltaen med 24 sekunder inden den sidste etape, der traditionelt bliver kørt neutralt indtil spurten i Madrid.

Derfor tyder alt på, Primoz Roglic vinder Vuelta a España for andet år i træk.

- Hvad kan jeg sige. Jeg er virkelig glad, og det er en fed måde endelig at slutte sæsonen på.

Den kommende sejr i Vuelta a España giver Roglic oprejsning efter Tour de France i sommer. Her førte Roglic også løbet indtil næstsidste etape, hvor Tadej Pogacar erobrede førertrøjen på en enkeltstart.

Top 3 før sidste Vuelta-etape

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Richard Carapaz (INEOS) + 24 sekunder
  3. Hugh Carty (EF Pro Cycling) + 47 sekunder