Vuelta a España

18. etape | Hipódromo de la Zarzuela > Madrid | 8. november

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Pascal Ackermann

**** Sam Bennet

*** Jasper Phillipsen

** Magnus Cort, Max Kanter

* Jon Aberasturi, Mihkel Raim, Emils Liepins

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Selvom omgangen inde i Madrid ikke er så legendarisk som den tilsvarende i Paris, er det alligevel fedt, at de vender tilbage til Madrid hvert år.

Nøglepunkt

U-vendingen med halvanden kilometer til mål. Her kan man, hvis man timer det, dykke inden om i sidste øjeblik, man kan dog også blive lukket inde og miste mange positioner.

Ruten

Bortset fra en afslutning i Santiago Compostela tilbage i 2014 har Madrid centrum lagt gader til afslutningen af Vueltaen de sidste mange år. Ligesom på sidste etape af Tour de France går de første kilometer ind til centrum af Madrid i adstadigt tempo. Måske ikke i helt så adstadigt, som man plejer, da vejret i november godt kan være ret køligt i Madrid.

Når feltet rammer den 5,9 km lange rundstrækning inde i Madrid, skal der køres seks omgange, hvor løbet er givet frit, og der kører det sædvanlige udbrud, der stort set ingen chance har for at lykkedes. I dag er en dag for de tilbageværende sprintere i feltet, som jo ikke har haft et utal af chancer undervejs i løbet.

Der er to u-sving på ruten, sidste år var der tre, men den del af ruten med den lille bakke er blevet taget ud for et par dage siden. De mange accelerationer fra lav fart sætter sig helt sikkert i benene. Men når det er sagt, er det en relativ nem omgang, når du sidder på hjul. Du bliver lidt suget med på Madrids store boulevarder. Set med danske briller har vi tidligere haft succes her. Både Magnus Cort og Matti Breschel har vundet spurten her.