Vuelta a España

Movistar afviser, at de hjalp rival for at hævne sig på eks-rytter

Primoz Roglic hægtede sig på Movistar-rytterne Marc Soler og Enric Mas på finalestigningen, hvor sikrede sejren i Vuelta a España.

Sølle 24 sekunder skilte Primoz Roglic fra Richard Carapaz på andenpladsen efter lørdagens afgørende etape i Vuelta a España.

Det kunne måske have set anderledes ud, hvis det ikke var for Movistar-rytterne Marc Soler og Enric Mas. På løbets sidste stigning, Alto de la Covatilla, angreb Carapaz, mens Roglic var i problemer.

De bad os ære trøjen. Det har mit hold ikke gjort i dag

José Iván Gutiérrez, tidl. Movistar-rytter

Sloveneren var uden holdkammerater og lå sammen med Enric Mas, da Soler faldt tilbage til dem.

- Han får hjælp af de to. Det er Movistar, der er hans holdkammerater, sagde ekspert Rolf Sørensen under etapen.

- Nej, hvor er han heldig, at han har de to. Det redder ham. Hvis han havde siddet alene, tror jeg, han havde tabt det.

Roglic endte altså med at forsvare sin røde førertrøje, som han søndag kan køre til Madrid i som vinder af Vuelta a España for andet år i træk.

Kritik fra eks-rytter

Carapaz kørte i sidste sæson for Movistar, der forsøgte at forlænge kontrakten med den ecuadorianske stjernerytter, der vandt Giro d'Italia sidste år. Han endte dog med at skrive kontrakt med det britiske storhold Team INEOS.

Den tidligere Movistar-rytter José Iván Gutiérrez brød sig ikke om, hvad han så fra holdet på 17. etape.

- Da Movistar-holdet blev præsenteret for ni år siden, bad de os ære trøjen. Det har mit hold ikke gjort i dag, skriver han på Twitter.

Enric Mas var inden etapen på femtepladsen i klassementet - halvandet minut fra Dan Martin på fjerdepladsen og mere end to og et halvt minut efter Hugh Carthy på tredjepladsen.

Afviser intentioner

Han afviser dog, at han og Soler hjalp Roglic for at undgå en Vuelta-sejr til deres tidligere holdkammerat.

- Jeg lagde mærke til Roglic, da jeg så mig tilbage, og han sad på hjul, men vi kørte vores eget løb. Det var hverken hjælp eller noget, vi gjorde for at ødelægge den anden. Slet ikke, siger Enric Mas ifølge Marca.

- Dan Martin var blevet sat, og vi forsøgte at køre efter fjerdepladsen. Intet andet.

Missionen lykkedes ikke. Enric Mas forblev femmer i klassementet, mens Richard Carapaz måtte tage til takke med andenpladsen trods et flot forsøg på at kuppe førertrøjen på den afgørende etape.

Han havde ingen kommentarer til Movistars kørsel.

- Alle kører efter deres egne interesser. De har haft deres interesser, og jeg har ingen kommentarer, sagde han.

Richard Carapaz kørte undervejs fem dage i førertrøjen. Han mistede den på 13. etapes enkeltstart og vandt den ikke tilbage.

For Movistars vedkommende har Vueltaen været et pænt plaster på det sår, der hedder 2020. Før den spanske Grand Tour havde holdet således én sejr i et lille spansk løb samt førstepladsen i Tour de Frances holdkonkurrence.

Marc Soler vandt en etape i Vueltaen, Enric Mas vinder ungdomskonkurrencen, og holdet bliver nummer et i holdkonkurrencen.