Vuelta a España

Roglic hylder dansk debutant: - Han kan gøre alt, hvad han sætter sig for

Primoz Roglic og George Bennett, der begge er holdkammerater med Jonas Vingegaard, spår danskeren en rigtig stor fremtid.

Jonas Vingegaard har netop gennemført sin Grand Tour-debut. Og hvilken en af slagsen.

Her hjalp han sin holdkammerat Primoz Roglic til sejren, mens han selv cementerede sit navn på den internationale scene.

Jeg har en stor tiltro til, jeg kan blive kaptajn i en Grand Tour

Jonas Vingegaard

Danskerens indsats gav tårnhøje karakterer hos eksperterne, og de står ikke alene om rosen til den unge Jumbo-Visma-rytter. Vuelta-vinderen og holdkammerat til Vingegaard, Primoz Roglic, har store forventninger til danskeren.

- Jonas har været utrolig. Han har en stor og lys fremtid foran sig, og han viste sit store talent her i Vueltaen, når man tænker på, han kørte sin første Grand Tour. Han kører allerede meget stærkt, så jeg ser frem til at køre flere løb med ham i fremtiden.

- Jeg kan ikke se, hvorfor han ikke kan blive en fremtidig klassementsrytter i Grand Tours. Han er superstærk, og han kan gøre alt, hvad han sætter sig for, siger Roglic til TV 2 SPORT efter søndagens Vuelta-afslutning.

"Han fik for lidt opmærksomhed"

Store ord at få fra vinderen af de seneste to udgaver af Vuelta a España.

Roglic er dog ikke den eneste Jumbo-Visma-rytter, der ser lyset i den unge dansker.

- Han har helt klart styrken til at køre klassement i Grand Tours i fremtiden. Han har motoren til det, men meget af det afhænger af hans indre motivation, og hvilken vej han vil gå som cykelrytter. Hvis han vil den vej, har han styrken til det.

- Resten af verden kendte måske ikke Jonas, men allerede sidste år i Polen Rundt fik han for lidt opmærksomhed. Han er et kæmpetalent, siger holdkammeraten George Bennett til TV 2 SPORT.

Jumbo-Visma-rytteren George Bennett uddeler store roser til sin danske holdkammerat Jonas VIngegaard. Video: Nicolai Dvinge

"Jeg kan blive kaptajn i en Grand Tour"

Jonas Vingegaard har gennem Vueltaen høstet store roser fra både eksperter og holdkammerater.

De flotte præstationer kommer dog ikke ud af ingenting. Det skyldes naturligvis talentet, men at køre på et af verdens bedste cykelhold løfter danskerens niveau.

- Jeg synes helt sikkert, jeg bliver en bedre cykelrytter af at køre med Roglic. Jeg ser, han vinder og har den røde førertrøje, og det giver mig da helt sikkert 5-10 procent mere, siger Vingegaard til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg har lært en masse her i Vueltaen. Jeg har fundet ud af, jeg kan klare tre uger. Jeg har da selvfølgelig personlige ambitioner. Ikke næste år, men i fremtiden. Jeg skal stadig lære en masse, men længere ude i fremtiden har jeg stor tiltro til, at jeg kan blive kaptajn i en Grand Tour.

Håber på Touren

Det store gennembrud i Vueltaen har dog bestemt ikke fået Vingegaard til at få storhedsvanvid. Han tager det i stedet med ro.

Derfor er en hjælperolle i næste års Tour de France den næste målsætning.

- Næste år kunne det da være megafedt at komme med på Tour-holdet. Det håber jeg selvfølgelig på, men vi må se. Holdet er sindssyg stærkt, så det er jo ikke sikkert, det kan lade sig gøre.

Vuelta a España var det sidste landevejsløb i kalenderen. Det er stadig uvist, hvornår rytterne for alvor starter på 2021-sæsonen.