Vuelta a España

Vueltaens sidste etape afgjort på målfoto

Primoz Roglic blev ikke udfordret på sidste etape, som Pascal Ackermann vandt efter en massespurt.

Top-3 på etapen

  1. Pascal Ackermann (BORA)
  2. Sam Bennett (Quick-Step)
  3. Max Kanter (Sunweb)

Klassementet

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Richard Carapaz (INEOS) +0'24
  3. Hugh Carthy (EF) +0'47

Se komplet etaperesultat / alle klassementer

Mens Primoz Roglic mere eller mindre roligt kunne rulle til Madrid som vinder af Vuelta a España for andet år træk, var det straks mere alvorligt med kampen om sejren på sidste etape til Madrid.

Den stod mellem sprinterne i en massespurt, hvor tyske Pascal Ackermann vandt millimeter foran Sam Bennett fra Irland.

Magnus Cort blev bedst placerede dansker på den afsluttende etape med en 20.-plads.

Referat

/ritzau/

Trods et yderst spinkelt forspring på blot 24 sekunder kom Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ikke i problemer på sidste etape af cykelløbet Vuelta a España.

På den 139 kilometer lange indkørsel til Madrid havde den nærmeste rival, Richard Carapaz, tilsyneladende ikke lyst til at udfordre den førende slovener en sidste gang.

Dermed kan Roglic for andet år i træk lade sig hylde som vinder af den spanske grand tour.

Det er også en fjer i hjelmen på hans danske holdkammerat Jonas Vingegaard, der i sin første grand tour var med til at køre sin kaptajn til sejr.

Sidste etape blev vundet af Pascal Ackermann (Bora) efter den forventede massespurt. Ackermann klemte lige akkurat sin cykel først over stregen efter en hård spurtduel med Sam Bennett (Quick-Step).

Etapen formede sig langt hen ad vejen, som man også kender afslutningsetapen i Tour de France.

I mere end 100 kilometer var der tale om ren paradekørsel i adstadigt tempo, hvor rytterne hyggesnakkede og tilsyneladende glædede sig over, at den usædvanligt lange sæson nu er slut.

Først, da feltet nåede Madrids forstæder, kom der lidt fart i cyklerne. Flere forsøgte at stikke af, men fem kilometer før mål var det hele som forventet samlet til massespurt.

Danske Magnus Cort sad med fremme på opløbsstrækningen, men blandede sig ikke i kampen om sejren og sluttede som nummer 20.

For Primoz Roglic er der tale om endnu en personlig oprejsning efter den monumentale skuffelse i Tour de France, hvor han mistede sejren på næstsidste etape.

Siden tog han revanche ved at vinde monumentet Liège-Bastogne-Liège, og nu kan han så føje karrierens anden grand tour-triumf til cv'et.

Sejren blev reelt sikret på næstsidste etape lørdag, da han bevarede førertrøjen, selv om han blev presset hårdt af Carapaz.

Ecuadorianeren slutter på løbet andenplads 24 sekunder efter, mens Hugh Carthy (EF) bliver nummer tre.