Cykling

Danskerhold forsvarer førsteplads som verdens mest vindende

Kasper Asgreen har været på podiet for holdet i 2020, men også som her i 2019. Bernd Thissen / Scanpix Denmark

Ingen kan hamle op med Quick-Steps evne til at vinde cykelløb og etaper, selvom denne sæson har været særligt udfordrende.

Over en hel sæson er Deceuninck Quick-Step verdensmestre i at slå til, når det gælder.

I 2020 har det belgiske storhold, hvor både Kasper Asgreen, Mikkel Honoré og Michael Mørkøv er på kontrakt, vundet 39 sejre på tværs af niveauer, og det er flest af alle hold.

Faktisk er det ottende sæson i træk, at Quick-Step kan kalde sig verdensmestre i antallet af sejre. De mange sejre er dog "kun" nok til en andenplads på UCI's officielle hold-rangliste, som toppes af Jumbo-Visma, hvor man indsamlet point ud fra flere parametre.

- Jeg vil gerne lykønske alle - ryttere, stab og sponsorer - der har knoklet for at blive i toppen. Denne store bedrift er et bevis på holdets unikke tankegang og DNA, siger holdets chef, Patrick Lefevere, ifølge Sporza.

Så mange sejre har Quick-Step hentet de seneste otte sæsoner:

  • 2020: 39 sejre
  • 2019: 68 sejre
  • 2018: 73 sejre
  • 2017: 56 sejre
  • 2016: 54 sejre
  • 2015: 54 sejre
  • 2014: 61 sejre
  • 2013: 54 sejre

Nummer to på sejrslisten i 2020 er UAE Team Emirates, der har vundet 33 løb.

I denne sæson har Kasper Asgreen bidraget til Quick-Steps statistik med en sejr i endagsløbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne, mens Michael Mørkøv gentagne gange har været en af hovedarkitekterne bag holdets sprint-sejre. Mikkel Honoré viste sig senest stærkt frem i Giro d'Italia, og selvom han ikke vandt, blev det til en tredje-, syvende- og femteplads på tre af etaperne.

- Det mest udfordrende år

Årets 39 sejre skal selvfølgelig ses i lyset af coronapandemien, der har gjort et betragteligt indhug i antallet af løb og dermed chancer for sejre.

Samtidig har også skader til blandt andre holdets mest vindende rytter, Remco Evenepoel med ni sejre, reduceret vinderchancerne.

- Vi har stået overfor adskillige udfordringer - fra coronapandemien, der vendt alt på hovedet, til en masse skader - men vi har kæmpet og igennem og fået det bedste ud af enhver situation.

- Vi har et motto: Ulveflokken giver aldrig op. Det viste vi igen i år, som nok har været det mest udfordrende år i holdets levetid, siger Patrick Lefevere.

Individuelt går prisen for flest sejre til Arnaud Démare (FDJ), der har vundet 14 gange.