Cykling

- Riis' fremtid ser ikke særlig lys ud, vurderer ekspert

Bjarne Riis på et pressemødet med NTT. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Ifølge Chris Anker har der i se seneste uger været optræk til et brud mellem Bjarne Riis og World Tour-holdet NTT.

Hvad er planen nu for Bjarne Riis?

Det er spørgsmålet, efter NTT Pro Cycling onsdag morgen har oplyst, at danskeren efter ti måneder som Team Manager er færdig på holdet.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er det ikke sikkert, Bjarne Riis lander et nyt job på World Touren foreløbigt.

- Lige nu ser fremtiden ikke særlig lys ud. Riis har i lang tid gerne villet have et hold, så nu skal han igen ind på et andet hold eller bygge noget op helt fra bunden.

- Bjarne Riis er stadig et stort navn i cykelsporten, og jeg tror stadig, han er en eftertragtet herre. Så jeg vil ikke dømme ham ude for evigt, men jeg kunne godt forestille mig, at vi ikke får ham at se på World Touren næste år, siger Chris Anker Sørensen.

I forbindelse med bruddet fremgår det også, at den 56-årige dansker med sin to pengestærke partnere, Jan Bech Andersen og Lars Seier Christensen, aldrig fik fulgt op på planen om at købe sig ind i holdets ejerkreds.

Ifølge Chris Anker Sørensen betyder bruddet med NTT samtidig, at Riis' deltagelse i Tour de France 2022 - som starter i Danmark - hænger i en tynd tråd.

- Drømmen om at have et storhold til Tour-starten i København er lige nu sat på pause og virker mere usandsynlig - men Riis har lavet en del comebacks i sin karriere, både som rytter og holdejer, påpeger Chris Anker Sørensen.

Ekspert: Det lå i kortene

I starten af november kom de første konkrete indikationer på, at Bjarne Riis ikke ville fortsætte på det økonomisk pressede World Tour-hold, som fortsat mangler en ny hovedsponsor til næste sæson.

Riis udtalte sig yderst skeptisk om holdets chancer for overlevelse, men få dage senere lød kontrameldingen fra holdets teamchef, Doug Ryder, at fremtiden så lys ud.

- Ud fra det kunne man godt tolke, deres veje ville skilles, mener Chris Anker Sørensen.

- Så selvom det ikke kommer som et kæmpe chok, er det alligevel en overraskelse, for spoler vi tiden bare et år tilbage, ville han jo købe sig ind på holdet, og han havde store visioner.

Og netop derfor vurderer eksperten også, at det er en skuffelse for den rutinerede danske cykelboss, at NTT-jobbet kun stod på i en enkelt sæson.

- Jeg tror, at han er ærgerlig, for han brænder sindssygt meget for cykelsporten. Han føler stadig, han har en masse at give, så han vil være meget ærgerlig over, at samarbejdet med Doug Ryder ikke kom til at fungere.

Bjarne Riis kørte sit sidste løb som aktiv i sommeren 1999 og har siden bestridt forskellige roller som leder på flere cykelhold.