Cykling

Michael Valgren skifter til amerikansk hold

Ligesom Bjarne Riis forlader Michael Valgren cykelholdet NTT.

Cykelrytteren Michael Valgren forlader NTT til fordel for det amerikanske hold EF Pro Cycling.

NTT's fremtid er endnu uvis, da holdet mangler sponsorer, og det koster dem nu den 28-årige dansker. Han bliver i stedet genforenet med tidligere danske holdkammerater.

- Jeg har selvfølgelig talt med mine landsmænd Matti Breschel og Magnus Cort. De har begge sagt, at det er et fedt hold, og jeg ser frem til at blive en del af det. Udefra set virker EF som et sjovt hold, og jeg kan ikke vente med at blive en del af det. Jeg tror, jeg vil passe godt ind, siger Valgren i en pressemeddelelse fra EF.

Breschel har stoppet sin aktive karriere, men er nu sportsdirektør hos EF, hvor Magnus Cort kører.

Den danske team manager Bjarne Riis sagde tidligere på ugen farvel til NTT-holdet, som han kom til i starten af året som medejer.

Lang tid uden sejre

Holdet har også mistet en del ryttere grundet uvisheden, og nu bliver det altså det amerikanske hold EF, der får glæde af Michael Valgren.

- Michael har en stor motor og et klart talent. Han er exceptionel i klassikerne og meget værdifuld for sine hold i etapeløb. Jeg glæder mig til at se, hvad han kan tilføre vores gruppe, siger direktør Jonathan Vaughters.

Valgren vandt i 2018 klassikerne Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad, men siden er det ikke blevet til en eneste sejr.

Omvendt har EF haft en rigtig godt 2020, hvor det i alt er blevet til seks etapesejre i de tre Grand Tours. Tre af dem kom i Vuelta a España, hvor Hugh Carthy endda blev nummer tre i klassementet.

Cort bød velkommen under Vueltaen

Rygtet om et skifte florerede allerede under Vueltaen, hvor Valgren også var med. Og det var rygter, som faldt i god jord Magnus Cort.

- Jeg kan smaddergodt lide Michael. Vi har kørt på hold sammen, både inden vi blev professionelle og på Astana. Ham vil jeg rigtig gerne have ind, så det synes jeg, at han skal gøre, sagde Cort.

Udover EF var der også rygter om et muligt skifte til det britiske storhold INEOS samt Israel Start-Up Nation

Michael Valgren har tidligere kørt for Tinkoff-Saxo og Astana. Han står noteret for i alt seks professionelle sejre i karrieren.

Selvom der er gået to og et halvt år siden hans seneste sejr, drømmer Valgren allerede nu om succes i ét bestemt løb: Monumentet Flandern Rundt.

- Det er et specielt løb. Det er så intenst, hårdt og langt, men på en eller anden måde flyver tiden bare af sted. Jeg har altid gjort det ret godt der. Det er også derfor, jeg godt kan lide det, siger Valgren, der i triumfsæsonen 2018 blev nummer fire i løbet.

Valgren har skrevet under på en toårig kontrakt.