Cykling

Dansker står uden kontrakt: - Så vil jeg hellere have et almindeligt arbejde

Jesper Hansens kontrakt med Cofidis udløber ved årsskiftet, og danskeren har svært ved at finde et nyt hold.

- Jeg leder stadigvæk, men der er ikke styr på noget endnu.

Trods en skrattende telefonforbindelse er meldingen klar - Jesper Hansens professionelle cykelkarriere hænger i en tynd tråd.

- Jeg tager det ikke så tungt. Jeg ser, hvad der kommer, og hvad det kan blive til, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Så vil jeg hellere stoppe og have et almindeligt arbejde

Jesper Hansen

Når kontrakten med det franske World Tour-hold Cofidis udløber ved årsskiftet, får Jesper Hansen den ikke forlænget, og dermed ser det ud til at være slut på højeste niveau for den 30-årige dansker.

- Det bliver svært at finde en kontrakt på World Touren. Der er stadig mange ryttere ledige, og der er nogle store navne iblandt. De få pladser, der er tilbage, er der hård kamp om, og der er jo ligesom ikke flere løb tilbage, hvor man kan vise noget.

- Det har også noget at gøre med, hvem der vil sælge sig selv til mindsteløn for at fortsætte, fordi folk er desperate her sidst på året.

Vil ikke fortsætte for en hver pris

Den løsning vælger Jesper Hansen ikke. For selvom de store hold ikke står i kø for at hente ham, så vil fynboen hverken gå på økonomisk eller kvalitetsmæssig kompromis, når han skal vælge et nyt hold.

- Jeg har det sådan, at jeg ikke vil køre for enhver pris.

- Jeg vil ikke køre på et kontinentalhold. Det tror jeg ikke, jeg ville kunne motivere mig til i samme grad. Men eksempelvis et hold som Riwal, hvis de overlever, så kunne de godt være et bud. Ellers skal det helst være lidt større hold, hvis jeg skal fortsætte.

Man kan sige, jeg skal jo stoppe på et eller andet tidspunkt

Jesper Hansen

Jesper Hansen, der inden sin professionelle cykelkarriere arbejdede som cykelmekaniker, vil faktisk hellere stoppe karrieren end at gå på kompromis.

- Jeg tager ikke, hvad der kommer, jeg gider ikke køre for enhver pris. Så vil jeg hellere stoppe og have et almindeligt arbejde.

- Skal jo stoppe på et tidspunkt

Jesper Hansen understreger flere gange, at han stadig leder efter et hold, men Cofidis-rytteren er også afklaret med, at det kan være slut med cykelløb.

- Jeg havde gerne set, at jeg lige havde kørt et par år mere, så på den måde er det selvfølgelig træls. Men man kan sige, jeg skal jo stoppe på et eller andet tidspunkt. At det lige bliver i år, det er bare sådan det er jo.

- Jeg går stadig efter at finde noget, men det skal ikke være et hvilket som helst hold. Det skal være et hold, hvor det stadig giver mening for mig, og hvor jeg stadig vil synes, det er sjovt at køre, siger Jesper Hansen

”Jeg har jo ikke været den store stjerne”

Jesper Hansen startede sin professionelle karriere hos Bjarne Riis og Team Tinkoff-Saxo i 2014 efter et par år på det danske hold Team Cult.

Allerede i sit andet år på holdet kom Jesper Hansens største - og eneste - sejre, da han vandt kongeetapen i Tour of Norway og samtidig sikrede sig den samlede sejr i løbet.

Selvom han aldrig siden har stået øverst på sejrsskamlen, så er den 30-årige dansker tilfreds med det, han har opnået.

- Jeg synes, jeg har lavet nogle fornuftige præstationer indimellem. Jeg har selvfølgelig ikke været den store stjerne, der har vundet en masse cykelløb, men jeg synes egentlig, jeg har været en fornuftigt hjælperytter og lavet nogle gode resultater i nogle mindre cykelløb.

- Der er ikke så meget, jeg kunne have gjort anderledes. Der er ikke noget, jeg sådan har fortrudt. Jeg er glad for de syv år, jeg har haft, og jeg er egentlig godt tilfreds. Jeg synes, jeg har gjort det okay, og det er ikke sådan, jeg virkelig vil ærgre mig og være ked af det, hvis det stoppede nu.

Holder døren åben for nyt hold

Men selvom Jesper Hansen har accepteret, at den professionelle karriere kan være forbi, så har han endnu ikke opgivet håbet om at finde et nyt hold.

- Jeg tror stadigvæk, der er chance for det. Hvis jeg ville, kunne jeg godt finde et mindre prokontinental-hold, men igen - der er jeg bare sådan, at jeg ikke vil køre for enhver pris.

- Min agent prøver også stadig at snakke med nogle forskellige hold og se, om der ikke er nogen, der har en plads ledig. Men han har også sagt, at det nok bliver svært at finde noget på World Touren, men det lader til, han godt kan finde noget på prokontinental-niveau.

Deadline når året rinder ud

Men skal Jesper Hansen og agenten finde en løsning, så skal det snart være. Bliver december til januar, uden Jesper Hansen har fundet et nyt hold, er det sandsynligvis slut.

- Hvis man begynder at gå ind i det nye år, så er holdene jo startet op med deres forberedelser mod den nye sæson, så jeg tror ikke, der er ret mange, der skriver kontrakt inde i det nye år.

- Det giver lidt sig selv, når året rinder ud, så rinder chancerne for at finde et hold nok også ud, siger Jesper Hansen.

Bliver det ikke til flere cykelløb for Jesper Hansen, så sluttede hans karriere i Giro d’Italia, hvor hans bedste etapeplacering var en tiendeplads på 17. etape.