Cykling

Kontraktløs dansker satser World Tour-karrieren på ét holds overlevelse

Rasmus Byriel Iversen drømmer om at fortsætte på World Touren, men han erkender, at han ikke har været god nok til at vise det.

Skal det lykkes for den nuværende Lotto-Soudal-rytter Rasmus Byriel Iversen at fortsætte på World Touren, så er der kun én løsning.

- Hvis jeg skal fortsætte på højeste niveau, så er NTT min eneste mulighed, siger Rasmus Byriel Iversen til TV 2 SPORT.

Jeg har bestemt ikke været god nok, for så havde jeg haft et hold at køre for nu

Rasmus Byriel Iversen

Der kan være gode nyheder på vej til 23-årige dansker, der ikke får forlænget sin aftale med Lotto-Soudal, når den udløber i slutningen af året.

Blot en uge efter, Bjarne Riis meldte sin afgang fra NTT Pro Cycling, skriver flere medier som HLN og Cyclingnews, at holdet overlever til næste sæson. Det har givet Rasmus Byriel Iversens bagland noget at se til.

- Min agent gør alt, hvad han kan for at få mig derpå. Det er op til ham at forhandle den hjem.

- Jeg ved ikke, hvor meget de har på plads endnu, men det er det eneste, jeg kan gå efter. Det ville være pissefedt, hvis det skulle ske, men det bliver svært, siger Rasmus Byriel Iversen.

'Sikker på, jeg hører til på World Touren'

Den store usikkerhed om NTT-holdets overlevelse har allerede fået profiler som Michael Valgren og Edvald Boasson Hagen til at forlade holdet.

På nuværende tidspunkt har de blot otte ryttere på kontrakt, så der er flere pladser, der skal fyldes ud på det sydafrikanske hold. Det tror Rasmus Byriel Iversen på, han har niveauet til.

- Jeg er stadig overbevist om, jeg er god nok. Jeg er indstillet på at fortsætte med at arbejde hårdt, for jeg er sikker på, jeg hører til på World Touren.

Skulle det lykkes for Rasmus Byriel Iversen at få kontrakt med NTT-holdet, så kan han blive holdkammerat med landsmanden Andreas Stokbro, der er en af de otte ryttere, der har kontrakt med holdet for næste sæson.

Har ikke været god nok

Rasmus Byriel Iversen var skuffet, da han i september fik meldingen om, at han ikke ville få forlænget sin aftale med Lotto-Soudal. Men danskeren erkender nu, at han ikke har været god nok i sine to år hos det belgiske hold.

- Jeg har bestemt ikke været god nok, for så havde jeg haft et hold at køre for nu, og så ville Lotto også have forlænget med mig.

- Jeg har været for ustabil. Problemet er, at hvis ikke mit bundniveau er højt nok, så kan de ikke regne med, jeg er der, når de har brug for mig. Der har jeg bare ikke været god nok.

Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at cykle, hvis jeg ikke kunne blive på World Touren

Rasmus Byriel Iversen

Mens danskerens første år på World Touren blev præget af et brækket kraveben tidligt på året, blev en dårlig timing af formen afgørende for Lotto-Soudal-rytterens 2020-sæson.

- Jeg forbedredte mig meget i corona-pausen, men jeg mistimede formen så meget, at jeg opbyggede alt for meget træthed, inden løbene startede.

Det resulterede i, at han blot fik 13 løbsdage uden nogen nævneværdige resultater til følge.

'Hvad skal jeg træne for?'

Det affødte meldingen om, at han ikke ville få forlænget med Lotto-Soudal, og det sene tidspunkt på året sendte ham i retning af et karrierestop.

- Det er skrækkeligt. Det føltes helt formålsløst at skulle i gang med træningen igen efter off-season, fordi hvad fanden skal jeg træne for, hvis jeg ikke har noget cykelhold?

- Der var en lang periode, hvor jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at cykle, hvis jeg ikke kunne blive på World Touren, siger Rasmus Byriel Iversen til TV 2 SPORT.

Den 23-årige sønderjyde forsøgte at kæmpe den sidste del af sæsonen, men motivationen haltede.

- Når man har løbet panden mod en mur fem gange, og det bliver ved med at gøre ondt, så spørger man sig selv, hvorfor man egentlig bliver ved at prøve.

- Da havde jeg virkelig en følelse af, at det kunne være rart bare at stoppe.

Er klar til at vende hjem til Danmark

Hjemme i Aarhus blev et par gode træningsture vendepunktet for Rasmus Byriel Iversen, der stille og roligt fandt motivationen igen.

Med den kom også accepten af, at han risikerer at skulle hjem og køre for et mindre dansk hold, hvis ikke NTT vil have ham.

- Hvis det ender med, jeg kan fortsætte på World Touren, så bliver det pissefedt, fordi jeg får lov at køre de største løb i verden.

- Men kommer jeg ned og kører på et hold i Danmark, så bliver det også fedt, fordi jeg så får lov at få den her holdånd, der er på de mindre hold.

- Så lige meget hvad der sker, så er jeg bare klar på det og virkelig motiveret for det.

Inden skiftet til Lotto-Soudal i 2019 kørte Rasmus Byriel to sæsoner på det nu lukkede danske hold Team Giant, inden gennembruddet kom på det lille italienske mandskab Team General Store Bottoli.