Cykling

Norsk cykelstjerne laver overraskede skifte

Edvald Boasson Hagen skifter fra den kommende sæson til det franske pro-hold Total Direct Energie.

Den 33-årige nordmand Edvald Boasson Hagen står noteret for etapesejre i store løb som Tour de France og Giro d'Italia.

Han har vist i en årrække, at han hører til på det øverste niveau, men alligevel tager den 33-årige rytter nu et skridt ned holdmæssigt.

Han fortæller, at der var stor interesse, men flere tilbud, der ikke matchede hans økonomiske ønsker, gjorde, at han endte med at tage et overraskende valg.

Næste sæson skifter han fra øverste niveau til næstøverste niveau. World Tour-holdet Team NTT bliver skiftet ud med det franske pro-hold Total Direct Energie.

- Jeg tror, at jeg overrasker mange med det her valg. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en ny udfordring. Jeg kender ikke holdet så godt, udover at det har været med i cirkusset (cykelfeltet, red.) i mange år og har gjort det godt, siger han til norsk TV 2.

Edvald Boasson Hagen, der både har sine forcer i sin spurt og som temporytter, skifter på en aftale, der gælder for et år, efter at han har tilbragt de seneste seks år på Team NTT.

Stadig mulighed for Tour de France

På Total Direct Energie bliver han holdkammerat med ryttere som Niki Terpstra, Pierre Latour og Alexis Vuillermoz, så han er ikke det eneste prominente navn på holdet.

Total Direct Energie, der har eksisteret siden 2000, er ikke automatisk kvalificeret til Tour de France, fordi de har status af at være et Pro-hold, men som fransk hold har de alligevel været en fast bestanddel af det store franske etapeløb.

Derfor kan Edvald Boasson Hagen se frem til stadig at have muligheden for at køre Tour de France, og da Total Direct Energie kom med deres tilbud, var det let for ham at sige ja.

- Det er ikke et World Tour-hold, men de har wildcards til de fleste af de store løb. Her får jeg mulighed for at køre mine egne chancer, og de ønskede at hente mig, siger han.

Edvald Boasson Hagen har tidligere kørt for Team Sky, der siden har skiftet navn til Team INEOS. Han fortæller, at der var dialog med det britiske hold, men i sidste ende kom der aldrig et konkret tilbud.

Nordmanden er bare den seneste rytter, der skifter fra Team NTT, efter at blandt andet Michael Valgren også har forladt holdet, der har været i overhængende fare for at lukke.