Cykling

NTT-holdet overlever og skifter navn

NTT-holdet har aktuelt kun otte ryttere på kontrakt i 2021. Ander Gillenea / Ritzau Scanpix

Det nuværende NTT-hold skifter navn til Team Qhubeka Assos og fortsætter i 2021.

Holdejer Douglas Ryder har reddet NTT-holdet op fra dybet og sikret, at mandskabet også er at finde i cykelsporten i 2021.

Ryder har fundet en ny hovedsponsor og skifter navn til Team Qhubeka Assos.

- Jeg er virkelig glad for, at vi nu har fået støtte fra nogle utrolige gode mennesker og partnere. Herunder ASSOS fra Schweiz, der er trådt ind som hovedsponsor for holdet, siger teamchef Douglas Ryder i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om holdet fortsætter på World Touren - eller om de tager et skridt ned og bliver ProTeam. Aktuelt har holdet kun otte ryttere på kontrakt for 2021-sæsonen.

Assos er en schweizisk virksomhed, der producerer cykeltøj.

Hvis det nuværende NTT-mandskab skal fortsætte på World Touren, kræver det, at holdet får dispensation, da de ikke figurerede på UCI's liste over World Tour-hold, der blev offentliggjort 1. november.

Et hold uden Riis

Bjarne Riis blev tidligere i november droppet som holdets manager. Samtidig måtte Riis skrinlægge sine planer om at købe holdet sammen med erhvervsmændene Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen.

Cykelholdet kan nu begynde at planlægge mere langsigtet. Danske Andreas Stokbro er en af de ryttere, der skal køre videre på holdet under dets nye navn. Derudover er sportsdirektøren Lars Michaelsen stadig at finde på holdet.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen ønsker nyheden velkommen og forklarer, at det er godt for cykelsporten, men også for danskerne på holdet.

- Det betyder jo, at han (Stokbro, red.) kan fortsætte sin professionelle karriere. Han er et kæmpestort talent, der ikke har fået lov til at vise sit værd på grund af skader i 2020. Han er et bud på en rytter, der godt kunne have været komme i klemme. Men det ser altså ud til at være løst, siger Chris Anker Sørensen.

I 2020 har også Michael Carbel og Michael Valgren repræsenteret NTT.​