Cykling

Valgren på uheldig liste - skal genfinde selvtilliden, siger ekspert

Michael Valgren havde ikke benene til at køre med afgørende udbrud på Vueltaens 14. etape tidligere i år. Kristof Van Accom / Ritzau Scanpix

Cykelmæssigt har Michael Valgren haft et dårligt 2020. Nu bliver hans udfordring at finde tilbage til sine styrker.

Chris Froome, Egan Bernal, Romain Bardet, Michael Matthews og Michael Valgren.

Den danske rytter er kommet i et ret fornemt selskab på en knap så heldig liste.

Nøglen bliver at genfinde den gode selvtillid og moral, som altid har karakteriseret ham

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Det store cykelmedie Cyclingnews har nemlig udvalgt en række ryttere, der skal bevise sig selv i 2021 efter en mindre god cykelsæson, hvor skader og manglende form kan have spillet en væsentlig rolle.

- Danskerens værdi er faldet drastisk efter to år med lutter underpræstationer hos NTT. Men den tidligere Amstel Gold-vinder har nu fået chancen for at få sin cykelkarriere tilbage på rette køl. Ovenikøbet på et hold, der på papiret passer rytterens styrker såvel som hans personlighed godt, skriver Cyclingnews blandt andet om Valgren.

Det lå ellers i kortene, at det ville blive et godt match, da ham og Bjarne Riis blev genforenet hos det sydafrikanske World Tour-hold Team NTT Pro Cycling i starten af 2020.

Men en række skuffende resultater i Paris-Nice, Critérium du Dauphiné og ikke mindst Tour de France har gjort, at året primært har været præget af nedture for danskeren, der ellers har flotte meritter bag sig.

Derfor har TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen heller ikke det store imod, at Valgren er på listen.

- Overordnet set kan jeg godt forstå, han er på sådan en liste. For en rytter af hans kaliber bliver simpelthen nødt til at vinde nogle cykelløb.

- Han har jo en helt fantastisk unik motor. Det viste han blandt andet mod slutningen af Vueltaen, hvor han var godt kørende. Men det lykkedes ikke at få et resultat ud af sin ellers gode form, fortæller Chris Anker Sørensen.

Overordnet set kan jeg godt forstå, han er på sådan en liste

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Trænede for hårdt i 2019

Valgren vandt sensationelt endagsløbene Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad i 2018, ligesom han sikrede sig en fjerdeplads i Flandern Rundt.

Derudover lignede han et seriøst bud på en dansk rytter, der kunne kravle helt op i toppen af international topcykling.

Men for meget intensiv træning i 2019 havde et omvendt output.

- Jeg tror, han gav den for meget gas i 2019 for at blive endnu bedre, end de flotte resultater han leverede i 2018.

- Rent træningsmæssigt blev det for hårdt, og det endte så med at give den modsatte effekt. Han har ikke lignet den rytter, der bare ville vinde det hele, som han gjorde for lidt over to år siden, lyder vurderingen fra Chris Anker Sørensen.

Armene røg i vejret, da Michael Valgren i 2018 tog karrierens største sejr i Amstel Gold Race.

Ren tavle hos nyt hold

Nu venter en ny opgave hos amerikanske EF Pro Cycling, hvor Valgren skal finde tilbage til de styrker, som hans meritter vidner om.

- Nøglen bliver at genfinde den gode selvtillid og moral, som altid har karakteriseret ham, men som altså har været fraværende i 2020. Det bliver godt for ham at blive en del af den positive fortælling, som EF er ved at skrive i øjeblikket, afslutter Chris Anker Sørensen.

Han har skrevet under på en toårig kontrakt med EF Pro Cycling, selvom hans nu tidligere hold, NTT, har fundet vejen til overlevelse under et nyt hovedsponsornavn.

Valgren har tidligere kørt for Tinkoff-Saxo og Astana. Han står noteret for i alt seks professionelle sejre i karrieren.