Jakobsen brækkede alle knogler i ansigtet - nu deler han billede

Der venter flere operationer for Fabio Jakobsen, der så småt er begyndt at vende tilbage til en normal hverdag.

Det var slet ikke sikkert, at Fabio Jakobsen ville overleve.

Men 111 dage siden sit voldsomme styrt i Polen Rundt, hvor han blev presset ind i en bandereklame og smadrede sit ansigt, mistede sine tænder og fik en alvorlig hjernerystelse, er han tilbage på cyklen.

Den 24-årige hollænder har delt et billede på Instagram-profil med de gode nyheder. Her står han med et afdæmpet smil og hånden om sin kæreste, Delore Stougje, bag deres to cykler og med vand i horisonten i baggrunden.

- Tilbage på cyklen sammen med Delore Stougje på vores nye Specialized Tarmac SL7! Det har været noget af en rejse indtil videre.

- Med denne besked vil jeg gerne takke alle de medicinske specialister, der har hjulpet mig længe. Det samme gælder for Deceuninck-Quick Step-holdet og alle sponsorerne, der har støttet mig i min rehabiliteringsproces, skriver han.

Brækkede alle knogler i ansigtet

Jakobsen har tilbragt meget tid på operationsbordet efter styrtet.

Her har kirurger forsøgt at genskabe hans ansigt. Han brækkede nemlig alle sine knogler i ansigtet den dag i august.

Kirurgerne har blandt flyttet knogler fra hans bækken til over- og underkæben og indsat implantater i kæbepartiet for at tilføje nye tænder.

På tirsdagens billede ser det ud til, at de har gjort et godt stykke arbejde.

Venter på næste operation

Det er i hvert fald tydeligt at se, at det er sprinteren Fabio Jakobsen, der smiler på billedet.

Selvom hans ansigt er ved at falde på plads, og hans krop igen aktiveres på cyklen, venter der stadig flere operationer for hollænderen. Han skriver, at hans næste tur under kniven bliver til januar næste år.

Den 11. november fik hans landsmand Dylan Groenewegen sin straf for at forårsage styrtet i højfartsspurten. Han er udelukket indtil den 7. maj næste år.