Cykling

Skifte gør Fuglsang til Astanas helt store stjerne, siger ekspert

Miguel Ángel López forlader Astana efter fem år, hvor han har været holdkammerat med danske Jakob Fuglsang.

På seks år har den 26-årige colombianer Miguel Ángel López sikret Astana 17 sejre.

Nu hviler der et ansvar på holdets øvrige ryttere for at lukke det hul, som López efterlader med sit skifte til Movistar. Det ansvar bliver ikke mindre for danske Jakob Fuglsang.

- Han står tilbage som holdets helt store stjerne. Han kan nok vælge ret frit, når sæsonprogrammet skal lægges, siger cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- De har også det unge russiske talent Aleksandr Vlasov, som viste rigtig gode takter i hele 2020-sæsonen. Han har dog brug for lidt mere erfaring, så mon ikke han skal prøve lykken i Giro d'Italia eller Vuelta a España.

López og Fuglsang undervejs kørt som hjælperytter for hinanden i de store løb, men den mangel "ligger Fuglsang ikke søvnløs over," siger Chris Anker Sørensen. Der er stadig en del stærke hjælperyttere på holdet.

Touren eller OL?

Det store spørgsmål kan dog være, om Fuglsang kommer til at køre som kaptajn i Tour de France.

Fuglsang udtalte nemlig forud for 2020-sæson, at han hellere ville satse på OL. Legene i Tokyo blev dog flyttet til 2021.

- Hvis den prioritering holder, så kan det godt være, at Vinokourov (Astanas team manager, red.) må give sig og lade Fuglsang få sin vilje, for han er som sagt holdets overskyggende stjerne, siger eksperten.

- Dermed kan det godt blive Vlasov, der trods manglende erfaring skal kaste sig ud i klassementskampen i Tour de France.

Chris Anker Sørensen understreger, at Astana-holdet altid stiller til start i Tour de France med ambitioner i klassementet.

Fuglsang har siden juni 2017 vundet 14 sejre, herunder klassikerne Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.