Cykling

Dansker får kontrakt med World Tour-hold: - Det er godt nok vildt

Den danske cykelrytter Emil Vinjebo får i næste sæson chancen på World Touren, hvor han skal køre for Team Qhubeka ASSOS.

- Jeg er virkelig, virkelig glad lige nu.

Ja, det kan være svært at skjule glæden, når man lige har fået opfyldt sin drengedrøm. Eller i hvert fald er kommet et gigantisk skridt tættere på at få opfyldt sin drengedrøm.

Og det er tilfældet for den 26-årige danske cykelrytter Emil Vinjebo.

Onsdag blev det nemlig offentliggjort, at han fra årsskiftet skal køre for World Tour-holdet, Team Qhubeka ASSOS. Dermed har Vinjebo udsigt til at køre på World Touren for første gang i karrieren.

- Uha, det er virkelig noget, jeg glæder mig til. Det har været en lang drengedrøm at komme op og køre på aller højeste niveau. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Og jeg glæder mig allerede meget, til det bliver januar, så jeg kan komme i tøjet og tørne ud for holdet, siger Emil Vinjebo til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det er godt nok vildt, at det kunne lykkes i et år som i år, hvor cykelsporten har haft det svært. Der har været mange ryttere om buddet.

Team Qhubeka ASSOS har været kendt som Team NTT Pro Cycling i denne sæson, men det sydafrikanske hold kommer altså i næste sæson til at køre under nyt sponsornavn.

Fra solgt til købt på to dage

Emil Vinjebo kommer til Qhubeka ASSOS-mandskabet fra en tid hos det danske hold, Riwal Readynez, hvor han har været siden 2019.

Og efter en cykelsæson, der har været alt andet end normal på grund af coronapandemien, kan Vinjebo tillade sig at være ekstra lykkelig over at have sikret sig en kontrakt for den kommende sæson. Og så endda på World Touren.

- Det er gået rigtigt stærkt. Der gik jo lang tid, før holdet overhovedet vidste, om det kunne klare skærene. Så det har været en kort og virkelig intensiv proces. Det er to dage siden, at jeg ikke vidste, om jeg havde en mulighed i cykelsporten, til nu hvor jeg har en kontrakt i hånden med Qhubeka ASSOS.

- Så processen har været helt vild, og det er gået virkeligt stærkt. Så det er stadig lidt overvældende, at det kunne lade sig gøre egentlig, siger Emil Vinjebo.

Med Lars Michaelsen som chef

Hos Team Qhubeka ASSOS kommer Emil Vinjebo til at have en dansk chef i form af Lars Michaelsen, der er chefsportsdirektør på holdet. Og da Bjarne Riis fratræder som Team Manager ved årsskiftet, så bliver Michaelsen den øverste sportslige ansvarlige.

Og Vinjebo ser frem til at cykle under dansk ledelse.

- Jeg har selvfølgelig snakket med Lars, og jeg har prøvet at forklare ham, hvad jeg kan, og hvad han kan bruge mig til næste år. Så jeg tror, han kan se de kvaliteter, jeg har. Og han kunne altså se mig passe ind i truppen, siger Emil Vinjebo, der som udgangspunkt skal være hjælperytter i den kommende sæson:

- Det handler om at have forskellige typer af ryttere. Der skal også være nogen, der skal hjælpe til. Så jeg får primært en hjælperrolle, hvor jeg virkelig skal ud og yde en solid indsats for holdet. Det er det, jeg træner efter i øjeblikket.

- Så må vi se, hvad mit niveau rækker til hen ad vejen. Om jeg måske kan køre min egen chance. Jeg har før været god til at ramme de rigtige udbrud. Men det bliver en rolle som solid hjælperytter først og fremmest.

I en pressemeddelelse udtrykker Lars Michaelsen stor glæde over den nye kontrakt med Vinjebo.

- I Emil får vi en fyr, der demonstrerer vedholdenhed, når tingene bliver hårde - især i forbindelse med hans personlige sejre - men også når han kører for holdet. Jeg er spændt på, hvad han kan tilbyde, og det her er en stor chance for ham til at vise sine kvaliteter på WorldTouren, siger Lars Michaelsen.

Emil Vinjebo har tidligere repræsenteret en række danske hold i form af Team TreFor, Team Cult Energy, Team ColoQuick og Riwal Readynez.

Vinjebos største resultater tæller blandt andet en sjetteplads ved Danmark Rundt, en tredjeplads ved Tro-Bro Leon og en fjerdeplads ved La Drome Classic.