Cykling

Brian Holm var ikke særlig begejstret for idéen om at hente Cavendish

Mark Cavendish gør comeback for sit tidligere hold, når han næste år skal køre for Quick-Step. Brian Holm fangede ikke idéen lige med det samme.

8. februar 2018.

Så langt skal vi tilbage for at finde Mark Cavendish’ seneste sejr i et cykelløb. Det skete på 3. etape i Dubai Tour, men siden har cykelstjernen kæmpet med at finde sit gamle niveau, hvor han blandt andet har haft problemer med sygdom.

Efterhånden som snakken skred frem, så kunne jeg lide idéen mere og mere

Brian Holm

Men nu får han en chance for at forsøge at komme tilbage til noget nær sit gamle niveau. Cavendish skifter nemlig tilbage til Quick-Step-holdet, hvor han har fået en etårig kontrakt.

Brian Holm, der er sportsdirektør på mandskabet, var dog lidt tvivlvom ved idéen, da han fik den præsenteret af sin chef, Patrick Lefevere.

- I starten var jeg faktisk ikke særlig begejstret for idéen. For hvad pokker skulle vi egentlig bruge ham til? De gode gamle dage er vel efterhånden forbi. Men efter et par samtaler med ham, blev vi enige om, at det kunne være spændende at bygge ham op igen, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

Holm fortæller, at aftalen er blevet indgået med den forudsætning, at briten er hjælperytter.

- Det er han indforstået med. For han vil bare køre cykelløb, og han har mere at bevise. Lefevere er af en noget anden opfattelse. Så diskuterede vi det lidt frem og tilbage, og så endte det, som det gjorde.

Hvorfor var du tilbageholden i starten?

- Man skal stoppe i tide. Og det har ikke været nemt for ham det sidste stykke tid. Men efterhånden som snakken skred frem, så kunne jeg lide idéen mere og mere, siger den danske sportsdirektør.

Er han blevet bange?

Mark Cavendish er Tour de France-historiens næstmest vindende rytter med 30 etapesejre. Men han har ikke vundet en Tour de France-etape siden 2016.

Det overrasker mig stadigvæk lidt, at Lefevere vælger at skrive med ham

Brian Holm

Brian Holm vil dog gøre alt for at få den gamle spurtstjerne tilbage.

- I bund og grund ved vi jo ikke, om han er blevet lidt for ’bange’ i massespurterne. Når man runder de 30 år, får børn og så videre. Så er man lidt mere tilbøjelig til at trække i bremsen. Det sker for næsten alle cykelryttere.

- Men jeg tror godt, man kan bringe noget af den her ondskab og vildskab tilbage i ham - især fordi vi er en god gruppe af ryttere. Men det er også op til ham selv at køre de sidste 200-150 meter, når det virkelig gælder, siger Holm.

Holdejeren tænker på rytterne

Brian Holm fortæller, at planen med at hente Mark Cavendish til holdet, betegner den måde, som manageren Patrick Lefevere er som person – også selvom det måske kan virke anderledes udadtil.

- Det overrasker mig stadigvæk lidt, at Lefevere vælger at skrive med ham. Men det hænger meget godt sammen med hans personlighed. En personlighed, hvor han virkelig er der for rytterne og samler dem op, når de er nede, siger Holm.

- Patrick skal jo være meget kontroversiel i sine udtalelser, og han fremstår tit som en, der ikke rigtig værner om rytterne eller cykelsporten. Men når man kender ham indgående, så er han altid den første til at hjælpe. Han tager mekanikere tilbage, der selv har forladt holdet.

Brian Holm runder af med at fortælle, at Mark Cavendish skal køre et par løb i Belgien, så han får brosten under hjulene. Derudover står den også på mindre etapeløb.