Cykling

Danmarks bedste cykelhold opgiver at køre professionelt

Danmarks bedste cykelhold har opgivet drømmen om at forblive prokontinentalhold i 2021.

Det danske cykelhold Riwal Securitas opgiver at køre professionelt i næste sæson.

Det siger holdets direktør, Steffen Kromann, til Ekstra Bladet.

- Vi må erkende, at mulighederne for at have et Pro Team i 2021 er udtømte. Det er ærgerligt. Det er trist. Det har været en lang proces, og vi har arbejdet hårdt, men det lykkedes desværre ikke.

- Det er vemodigt, og vi har brugt syv gode år på det, og det har været nogle fantasiske år. Der er masser af sponsorer og ryttere, der har været med hele vejen, men det er trist, siger han videre til TV 2 SPORT.

Direktøren fortæller videre, at holdet håber på at forblive kontinentalhold i 2021 med 10-12 ryttere, hvor målet så er at komme tilbage som prokontinentalhold i 2022.

- Det er brandærgerligt for os, men det er bare facts. Det nye kører videre i det gamle, men det er stadig et kapitel, der er slut.

Briten James Shaw, der er en af holdets nuværende ryttere, bekræfter på Instagram, at holdet ikke forbliver på prokontinental-niveau. Dermed står han uden job.

- Jeg har modtaget en mail i morges fra managerne på Riwal, hvor de skriver, at holdet ikke vil fortsætte som prokontinentalhold i 2021. Dette var mit sidste håb om at fortsætte som professionel cykelrytter. Så hvis der er nogen, der kender eller er manager for et cykelhold, må I gerne skrive til mig.

Rytterne frasagde sig lønnen

Riwal har kæmpet for sin eksistens gennem flere måneder, men bestræbelserne på at skaffe de nødvendige penge var forgæves.

Holdet indbetalte 1. oktober de omkring 140.000 kroner, der er prisen for at søge om ProTeam-licens hos Den Internationale Cykelunion (UCI). Men det lykkedes ikke at komme i mål med pengeindsamlingen inden 1. november, som var deadline hos UCI.

Alligevel bevarede Riwal håbet om at køre videre på cykelsportens næstøverste niveau og bad UCI om udsættelse, men ryttere og ansatte vidste ikke, om de havde en arbejdsgiver næste år.

På grund af de økonomiske udfordringer gik rytterne på Riwal med til at frasige sig løn fra 1. september og resten af sæsonen, mens rytterne fik lovning på, at de kunne fortsætte på holdet, såfremt det kørte videre i 2021.