Coronavirus

DCU slår alarm: - Total katastrofe for banelandsholdet

Regeringen har brug for syv nye vaccinationscentre i Region Hovedstaden. Ballerup Super Arena kan blive et af dem.

Panikken er stor i Danmarks Cykle Union.

Ballerup Super Arena, hvor banelandsholdet til daglig træner, er nemlig kommet på listen over mulige vaccinationscentre i en periode fra januar og ti måneder frem.

Det vil praktisk talt gøre det umuligt at træne for landsholdet frem mod det OL, som venter i 2021.

- Det er en total katastrofe for banelandsholdet, hvis de inddrager arenaen. De har arbejdet frem mod OL i fire til otte år.

- Vi har en ambition om at vinde to medaljer til OL. Hvis det her sker, har vi reelt ingen mulighed for at forberede os, siger elitechef i DCU, Morten Bennekou.

Årsagen er den, at Region Hovedstaden har fået til opgave at finde syv vaccinationscentre til brug i det nye år.

Rammer også bredden

Og landsholdet er ikke de eneste, der vil blive ramt af en eventuel nedlukning på ti måneder. Også den generelle banesport vil lide under en inddragelse.

I forvejen har arenaen været lukket det meste af 2020, så unge såvel som ældre baneryttere kan være uden et sted at træne i op mod to år.

- Det kommer til at få en stor generation af børn og unge til at forlade banesporten. Det er vores pointe. Lukker man det, er der ingen alternativer. Det er den eneste regulære cykelbane, der er, siger Bennekou.

Også i Odense findes en cykelbane. Men den kan ifølge Bennekou ikke bruges til OL-forberedelse.

Har forståelse for situationen

Selvom Morten Bennekou ikke er glad for situationen, har han dog fuld forståelse for, hvis der ikke er andre muligheder.

- Vi er selvfølgelig ikke ligeglade med sundhedsmyndighederne, og hvis det er den bedste løsning, er der ikke noget at gøre ved det.

Alligevel har han en bøn.

- Måske kan der findes alternativer? Groft sagt kunne det være en håndboldhal, siger han.

Der er ikke truffet en endelig beslutning endnu, men ifølge Morten Bennekou falder der en afgørelse i løbet af de kommende dage.