Cykling

Her er alt, du skal vide om de 19 World Tour-hold

Her kan du læse om de 19 hold på World Touren i 2021.

World Tour 2021

Info og analyse på alle holdene

AG2R Citroên

AG2R Citroën

De seneste år er der kun sket få ændringer på AG2R's hold fra sæson til sæson, men i år er AG2R et af de hold, der ændrer sig mest. Stjerner går ud, og stjerner kommer ind. Mest bemærkelsesværdigt er det, at Greg van Avermaet kommer ind på holdet. Han er en helt anden type end holdkaptajnen Romain Bardet, der forlader holdet. Det betyder bedre muligheder på brostenene, men dårligere chancer i bjergene. I 2020 vandt AG2R fem løb. Kun Cofidis og Movistar vandt færre løb.

Holdet har samtidig fået en ny hovedsponsor i Citroën. Det er første gang siden holdet hed Casino i 1999, at cykelholdet kommer til at hedde noget andet end forsikringsvirksomheden AG2R. Det er i den grad nye tider på det franske storhold.

 • Ind: Greg Van Avermaet (CCC Team), Michael Schär (CCC Team), Gijs Van Hoecke (CCC Team), Stan Dewulf (Lotto Soudal), Damien Touzé (Team Cofidis), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step Team), Lilian Calmejane (Team Total Direct Energie), Ben O’Connor (NTT Pro Cycling), Nicolas Prudhomme.
 • Ud: Romain Bardet (Team Sunweb), Alexandre Geniez (Team Total Direct Energie), Alexis Vuillermoz (Team Total Direct Energie), Harry Tanfield (Ribbe Weldtite Pro Cycling), Quentin Jauregui (B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM), Silvan Dillier (Alpecin-Fenix).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

AgG2R-Citroens styrkeforhold forud for 2021-sæsonen er meget status quo. De kommer til at få nogle flere sejre næste år, da den franske sprinter Marc Sarreau nok skal tage sejre i diverse mindre franske løb. Klassikerprofilen er styrket, for Greg van Avermaet er altså en anden kaliber end Silvian Dillier, der forlader holdet. Omvendt kan Calmejane og Jungels altså ikke måle sig med Bardet, Latour og Vuillermoz.

Derfor kommer vi til at se et hold, der ændrer fokus fra at være et klassementhold til at jagte sejre på etaper og satse på forårsklassikerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at se Oliver Naesen og Greg van Avermaet køre sammen i klassikerne. Hvis de kan få det bedste frem i hinanden, kan det blive et stort år for AG2R.

 • Profilerne: Greg van Avermaet, Benoit Cosnefroy og Oliver Naesen
 • Massespurter ***
 • Bjerge **
 • Klassement **
 • Brostensløb *****
 • De kuperede endagsløb ****
Foto: AG2R Citroên

Astana – Premier Tech

Astana – Premier Tech

Der er reelt tale om en lille revolution på Astana til næste sæson. Holdet har lige siden sin begyndelse i 2007 heddet Astana – opkaldt efter hovedstaden i Kazakhstan, fordi holdet var statsligt finansieret og ejet. Kazakhstan har skåret markant ned i tilskuddet til cykelholdet, og det betyder, at den canadiske sponsor Premier Tech er kommet ind som navnesponsor.
Magten er dermed ikke hundrede procent på Kazakhstans hænder, og pengene er generelt færre på Astana Premier Tech. Det har blandt andet betydet, at holdets stjerne Miguel Angel Lopez er skiftet til Movistar. Det lykkedes dog at holde på det russiske stjernefrø Aleksandr Vlasov, som ellers flirtede med at bryde sin kontrakt til fordel for Team Ineos.

 • Ind: Samuele Battistella (NTT Pro Cycling), Stefan De Bod (NTT Pro Cycling), Andrea Piccolo (Team Colpack Ballan), Ben Perry (Israel Cycling Academy), Javier Romo, Matteo Sobrero (NTT Pro Cycling), Yevgeniy Fedorov (Vino-Astana Motors), Gleb Brussenskiy (Vino-Astana Motors).
 • Ud: Miguel Angel Lopez (Movistar Team), Zhandos Bizhigitov (karrierestop).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Astana -Premier Tech er en anelse svækket. Det siger jeg, selvom holdet har hentet en del ryttere ind og kun mistet to ryttere, men den ene af de to er til gengæld en stor profil. Afgangen af Miguel Angel Lopez gør, at holdet ikke har helt så mange strenge at spille på i etapeløbene. De har dog stadigvæk et hold, der kan spille op til dans i de store etapeløb. Det er primært her, samt i de kuperede endagsløb som Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet Rundt, holdet skal hente deres sejre.

De bliver aldrig det mest vindende hold på World Touren, da de ingen sprinter har, men blandet andet qua Jakob Fuglsangs stabilitet, skal de nok score rigtig mange point til verdensranglisten alligevel.  

 • Profilerne: Jakob Fuglsang, Aleksandr Vlasov og Alexey Lutsenko
 • Massespurter *
 • Bjerge *****
 • Klassement *****
 • Brostensløb *
 • De kuperede endagsløb ******
Foto: Astana – Premier Tech

Bahrain-Victorious

Bahrain-Victorious

Skal man tro holdets nye navn til 2021, bliver det et meget succesfyldt år. Der er virkelig swung over Bahrain Victorious. Årsagen til det nye navn er, at Mclaren ikke længere er en del af cykelholdet.

Også i ledelsen bliver der skiftet ud. Anerkendte Rod Ellingworth, der kom fra en betroet stilling på Team Sky, fik kun et år på posten som den strategiske leder på holdet.

Til gengæld er rytterne nogenlunde de samme. Kun få ændringer i forhold til 2021, hvor det nok gør mest ondt, at Ivan Garcia Cortina forlader holdet.

 • Ind: Jack Haig (Mitchelton-SCOTT), Jonathan Milan (Cycling Tean Friuli), Gino Mäder (NTT Pro Cycling).
 • Ud: Ivan Garcia Cortina (Movistar Team), Enrico Battaglin (Bardiani-CSF-Faizane), Mark Cavendish (Deceuninck-Quickstep).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Der er ikke sket så meget i transfervinduet, og dermed er det meget status quo for holdet. Og det er måske lidt overraskende, da det meget ambitiøse hold ikke havde den allerbedste 2020-sæson. Selvom holdet har Sonny Colbrelli, som nok skal tage en sejr her og der, samt Dylan Teuns og Matej Mohoric, der nok skal holde sig til i nogle endagsløb, er Bahrain primært et klassementhold.

Det skal snart til at være for Mikkel Landa, hvis han skal stå på podiet igen i en Grand Tour. Med Jack Haig på holdkortet er deres bjergkæde voldsomt stærk. Min mavefornemmelse siger mig, at de helt vilde resultater nok snarere skal komme fra folk som Pello Bilbao, Jack Haig og Mark Padun end fra Mikel Landa og Wout Poels.  

 

 • Profilerne: Mikkel Landa, Wout Poels og Dylan Teuns
 • Massespurter ***
 • Bjerge ******
 • Klassement ****
 • Brostensløb **
 • De kuperede endagsløb ****
Foto: Bahrain-Victorious

Bora-Hansgrohe

Bora-Hansgrohe

Der er noget tysk ordentlighed, sikkerhed og succes over Bora-Hansgrohe. Holdet vandt 21 sejre i 2020 og havde som regel en eller flere ryttere med i kampen om sejren i hvert et cykelløb.

I 2021 er der håb om samme succes, når man ser på, hvilke ryttere der kommer ind, og hvem der går ud. Nils Politt og Wilco Kelderman kan vinde løb, og med de to på holdet, er der rigtigt mange ryttere, der kan vinde.

Peter Sagan er naturligvis holdets stjerne, og han går ind i sit sidste kontraktår med Bora-Hansgrohe. Hans fremtid bliver allerede diskuteret livligt – kunne han finde på at stoppe efter sæsonen?

Bora-Hansgrohe får deres første danske rytter nogensinde. Frederik Wandahl har fået tre år. God tid til at udvikle sig.

 • Ind: Nils Politt (Israel Start-Up Nation), Frederik Wandahl (ColoQuick), Matthew Walls (Trinity Racing), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Ben Zwiehoff, Anton Palzer, Giovanni Aleotti (Cycling Team Friuli ASD), Jordi Meeus (SEG Racing Academy).
 • Ud: Gregor Muhlberger (Movistar Team), Rafal Majka (UAE Team Emirates), Oscar Gatto (karrierestop), Jempy Drucker (Cofidis) Jay McCarthy, Pawel Poljanski.

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Bora Hansgrohe står måske en anelse styrket frem imod 2021-sæsonen. Selvom der er et par mand fra klassikerkæden, der forlader holdet, og den tidligere bjergtrøje i Tour de France Rafal Majka også forsvinder, så har de hentet nogle fuldgode erstatninger. Wilco Kelderman kørte det bedste, jeg nogensinde har set ham køre i Giroen. Derudover er Nils Politt en mand, der kan pynte på selv det stærkest klassikerhold. Ydermere er både Matthew Walls og Jordi Meeus nogle spændende nye sprintere.

Så vi kan altså forvente, at Bora Hansgrohe i 2021 satser på lidt af det hele, og det gik jo også glimrende for dem i 2020-sæsonen, hvor de altså var en gave til Tour de France. Jeg tror også, de bliver en gave til mange løb i 2021, og de kommer helt sikkert til at ligge i toppen af både holdranglisten og sejrsstatistikken.

 

 • Profilerne: Peter Sagan, Pascal Ackermann og Wilco Kelderman
 • Massespurter ******
 • Bjerge *****
 • Klassement *****
 • Brostensløb ******
 • De kuperede endagsløb *****
Foto: Bora-Hansgrohe

Cofidis

Cofidis

Anført af general manager Cedric Vasseur har det franske hold over de seneste to år arbejdet på at bevæge sig lidt væk fra den rent franske stamme i truppen til en mere international sammensætning af holdet. Sidste år betød det, at italienske Elia Viviani kom ind som holdets nye stjerne

Den udvikling er fortsat til 2021, hvor seks ryttere med forskellige nationaliteter er kommet ind, imens franske ryttere er skiftet videre til andre hold.

Cofidis har en lang og flot historie i cykelsporten, og den arbejder Vasseur på at føre videre med en mere international profil.

Jesper Hansen er desværre for danske cykelfans ikke på holdet i næste sæson.

 • Ind: Jelle Wallays (Lotto Soudal), Andre Carvalho (Hagens Berman Axeon), Tom Bohli (UAE Team Emirates), Szymon Sajnok (CCC Team), Simon Geschke (CCC Team), Jempy Drucker (BORA-hansgrohe), Remy Rochas (Nippo Delko one Provence), Thomas Champion.
 • Ud: Damien Touzé (AG2R Citroën), Cyril Lemoine (B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM), Luis Angel Mate (Euskaltel - Euskadi), Dimitri Claeys (Team Qhubeka ASSOS), Jesper Hansen (?), Marco Mathis (?), Mathias Le Turnier (?), Julie Vermote (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Cofidis er et forstærket hold forud for 2021-sæsonen, hvor de har hentet nogle ryttere ind, der kan støtte Elia Viviani i sprintertoget, hvilket de manglede i 2020-sæsonen, hvor der endte med at stå et stort rundt 0 ud for Elia Viviani. Deres tog har fortsat et stykke vej til at matche hold som Deceuninck Quick Step, og dermed kunne jeg godt frygte, at det ikke kommer til at vælte ind med sejre til Viviani – ej heller til Cofidis for den sags skyld.  

Guillaume Martin var en fornøjelse at følge i år, men han får nok svært ved at overgå sin præstation i 2021-udgaven af Tour de France, da enkeltstarterne ikke lige er hans kop te. Han kan måske i stedet jagte bjergtrøjen, imens Simon Geschke og Jeses Herrada kan jagte etapesejre.

 

 • Profilerne: Elia Viviani, Guillaume Martin, Jesus Herrada
 • Massespurter: ****
 • Bjerge: ****
 • Klassement: ***
 • Brostensløb: **
 • De kuperede endagsløb: **
Foto: Cofidis

Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux

Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux

Tag godt imod klassens nye dreng, Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux. Skal vi ikke bare kalde dem Wanty-Gobert?
Holdet er slet ikke så nyt, som det lyder. World Tour-licensen kommer fra CCC, der er lukket, og stammen af holdet kommer fra Wanty-Gobert, der i mange år har kørt på næstøverste niveau – og som i øvrigt har været med i Tour de France flere gange.

Jim Ochowicz, der startede BMC i 2007 og også stod bag CCC, kommer med over på det belgiske hold. Han har erfaringen fra World Touren, og han kommer ind på et velfungerende hold, der nu træder et skridt op og skal til at vænne sig til et større og bedre løbsprogram, fordi de som World Tour-hold har automatisk adgang til alle de største løb i sæsonen. Det bliver en udfordring for et af World Tourens mindste hold.
 

 • Ind: Rein Taaramae (Team Total Direct Energie), Baptiste Planckaert (Bingoal-Wallonie Bruxelles), Louis Meintjes (NTT Pro Cycling), Jan Hirt (CCC Team), Jonas Koch (CCC Team), Georg Zimmermann (CCC Team), Lorenzo Rota (Vini Zabu-KTM).
 • Ud: Yoann Offredo (karrierestop), Fabien Doubey (Team Total Direct Energie), Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), Timothy Dupont (Bingoal-Wallonie Bruxelles).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Det er ikke kun på navnefronten, holdet har oprustet, det har det også, hvad angår ryttere, så holdet er helt sikkert forstærket. Når det er sagt, så er det et nyoprykket hold, og derfor får de det svært i det bedste selskab. De er et belgisk mandskab, hvilket gør, at brosten og sidevind er noget, de kan lide. De har også en række halvhurtige ryttere, såsom van Poppel-brødrene og Andrea Pasqualon for at nævne nogle, men de kommer næppe til at vinde etaper i Tour de France nogle af dem.

Til holdet er kommet Rein Taaramae, Louis Meintjes og Jan Hirt - alle ryttere, der kan begå sig godt i bjergene, men så heller ikke mere end det. De kommer næppe til at vælte sig i sejre, og det bliver et hold, der skal søge synligheden via udbrud i de store etapeløb.

 

 • Profilerne: Louis Meintjes, Rein Taaramäe, Danny van Poppel
 • Massespurter: ***
 • Bjerge: **
 • Klassement: **
 • Brostensløb: ***
 • De kuperede endagsløb: *
Foto: Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux

Deceuninck-Quick-Step

Deceuninck-Quick-Step

Det belgiske storhold var det mest vindende hold i den netop overståede sæson, ligesom de var forrige år – og året før. 39 sejre blev det til i 2020.

Og da der ikke er sket ret meget i truppen i forhold til den kommende sæson, er der grobund for, at Deceuninck-Quickstep kan gøre det igen. Remco Evenepoel er på vej tilbage efter sit frygtelige styrt i Lombardiet Rundt i år. Hvis han når samme niveau som inden sit styrt, kommer han til at vinde, når han har lyst. Og han virker til at have stor lyst.

Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré fortsætter på holdet, og deres roller ændrer sig ikke. Asgreen bliver igen en essentiel del af den vigtige brostenssæson.

Og nå ja, Cavendish er tilbage! Altså tilbage på Deceuninck-Quickstep. Han er næppe tilbage på sit topniveau, men det bliver spændende at se, hvad han kan bidrage med i selskab med sin gode ven, Brian Holm. 

 • Ind: Sean Quinn (Hagens Berman Axeon), Fausto Masnada (CCC), Josef Cerny (CCC Team), Mark Cavendish (Bahrain-McLaren).
 • Ud: Bob Jungels (AG2R Citroën).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Jeg vil faktisk sige, at de er styrket alene af den grund, at de for første gang i mange år ikke har mistet en håndfuld profiler i transfervinduet. Selvom de mister Bob Jungels, der har været deres klassementsmand i perioder, har de i Joao Almeida og ikke mindst Remco Evenepoel - to mere end fuldgode alternativer.

Holdet har, så længe jeg kan huske, domineret brostensklassikerne og massespurterne, og det skal de nok også blive ved med i 2021, blandt andet takket være Michael Mørkøv og Kasper Asgreen. Det bliver dog spændende at se, hvordan de udvikler sig som klassementhold i 2021. En ting er i hvert fald sikkert - de kommer altid for at vinde, og sejre skal der nok blive en mange af i 2021, også selvom Alaphilippe skulle juble lidt for tidligt en gang eller to.

 • Profilerne: Julian Alaphilippe, Sam Bennett, Remco Evenepoel
 • Massespurter: ******
 • Bjerge: ****
 • Klassement: ****
 • Brostensløb: ******
 • De kuperede endagsløb: ******
Foto: Deceuninck-Quick-Step

EF Pro Cycling

EF Pro Cycling

EF Pro Cycling var for kun få år siden et relativt middelmådigt hold, der sjældent var med, når de store sejre skulle fordeles. Sådan er det ikke længere. 17 sejre i 2020 afsluttende med Vuelta a Espana, hvor Hugh Carthy kørte sig på podiet.

Men det er markante navne, der forlader holdet i vinterpausen. Daniel Felipe Martinez og Michael Woods var to af holdets mest succesfulde sidste år med syv sejre til sammen. 

Til gengæld er Michael Valgren Hundahl kommet ind på holdet. Han skal genrejses efter to magre år på Team NTT. Han kommer ind til et hold, hvor det virker til, at det er sjovt at køre. Det kan være det, Valgren har brug for i sin kamp for at komme tilbage til sit topniveau.

Magnus Cort Nielsen er også på EF Pro Cycling i næste sæson.

 • Ind: Hideto Nakane (Nippo Delko One Provence), Michael Valgren Hundahl (Team NTT), Will Barta (CCC Team), Diego Andres Camargo (Colombia Tierra), Daniel Arroyave, Fumiyuki Beppu (Nippo Delko One Provence).
 • Ud: Dani Martinez (Ineos Grenadiers), Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Tanel Kangert (Mitchelton-SCOTT), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation), Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team), Simon Clarke (Team Qhubeka ASSOS), Sean Bennett (Team Qhubeka ASSOS) Luis Villalobos (?), Jonathan Caicedo (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

De er helt klart svækket. Nogle af holdets helt store profiler er forsvundet, og udover Michael Valgren er det småt med forstærkninger. De to nye colombianske talenter er helt sikkert nogle spændende ryttere, men at de skal kunne overtage arven fra Daniel Felipe Martinez og Michael Woods allerede første år, anser jeg som usandsynligt.

Til klassikerne kan vi med danske briller håbe, at rutinen fra Sebastian Langeveld og kræfterne fra både Michael Valgren og Alberto Bettiol går op i en højere enhed. I etapeløbene skal Sergio Higuita revanchere et skuffende Tour de France, imens Hugh Carthy skal bygge videre på det niveau, han viste i Vuelta a Espana. Deres hurtigste mand er Magnus Cort, som sandsynligvis får ret frie muligheder i etapeløbene. Der er meget potentiale i holdet, selvom de nok ikke kan forvente en helt lige så stor sæson næste år.

 

 • Profilerne: Rigoberto Uran, Alberto Bettiol, Hugh Carthy
 • Massespurter **
 • Bjerge *****
 • Klassement ****
 • Brostensløb *****
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: EF

Groupama – FDJ

Groupama – FDJ

Det franske storhold blev det femtemest vindende cykelhold i 2020 med 20 sejre. Supersprinteren Arnaud Demare stod for 14 af sejrene. Han er årsagen til at Groupama FDJ fik en god sæson, og de kan glæde sig over, at Demare har kontrakt med holdet til og med 2023.

Der sker ikke ret mange ændringer på holdet til den kommende sæson, men nogle gange kan stabilitet være en stor styrke.

Thibaut Pinot lader til at have mistet troen på at vinde Tour de France. Det kan betyde comeback til Demare i Tour de France efter en sæson, hvor han har vundet spurter, som han har haft lyst til.

 • Ind: Jake Stewart (Equipe continentale Groupama-FDJ), Attila Valter (CCC Team), Matteo Badilatti (Israel Start Up Nation), Davy Clément (Equipe continentale Groupama-FDJ), Lars van den Berg (Equipe continentale Groupama-FDJ).
 • Ud: Marc Sarreau (AG2R Citroën), Kilian Frankiny (Team Qhubeka ASSOS), Leo Vincent.


CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

FDJ virker umiddelbart en anelse svækket, for deres plan B, når Arnaud Demare ikke slog til i spurterne, Marc Sarreau er skiftet væk. Når det er sagt, har Arnaud Démare jo været flyvende i spurterne i år og stort set ikke sat en fod forkert. Dermed er der ikke lige den store panik på den front.

Jeg synes også, vi så David Gaudu køre med så stor selvtillid og overblik i Vuelta a Espana, at det gjorde, at han nu er klar til at træde ud af Thibaut Pinots skygge. Det samme gælder unge Valentin Madouas, der også virker til at være klar til det samme. Og det er heldigt for FDJ, for jeg har lidt mistet troen på, at Pinot kan gøre det i Tour de France. Alt i alt tyder det dog på, at det bliver endnu en god sæson for det franske hold. 

 

 • Profilerne: Arnaud Démare, Thibaut Pinot, Stefan Küng
 • Massespurter ******
 • Bjerge *****
 • Klassement *****
 • Brostensløb ****
 • De kuperede endagsløb ****
Foto: Groupama - FDJ

Ineos Grenadiers

Ineos Grenadiers

Ineos Grenadiers er så gode, store og rige, at når de ikke har vundet Tour de France, er det svært at kalde det en god sæson for dem, selvom Tao Geoghegan Hart vandt Giro d’Italia.

Briterne har fået en konkurrent i Jumbo-Visma (og Tadej Pogacar), som for alvor kan udfordre dem. Men Ineos’ indkøb af ryttere til den kommende sæson vidner om, at de er klar til at opruste. Pidcock, Martinez, Porte, de Plua og Adam Yates kommer til et hold, som i forvejen var afsindigt stærkt på alle områder. Det bliver svært for Chris Anker Sørensen at pege på svagheder hos Ineos.

Chris Froomes afgang er afslutningen på en æra i det britiske cykelimperium, men Ineos har stjernerne linet op til at afløse ham.

 • Ind: Tom Pidcock (Trinity Racing), Dani Martinez (EF Pro Cycling Team), Richie Porte (Trek-Segafredo), Laurens de Plus (Team Jumbo-Visma), Adam Yates (Mitchelton-SCOTT).
 • Ud: Chris Froome (Israel Start-Up Nation), Ian Standard (retiring), Chris Lawless (Team Total Direct Energie), Christian Knees (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

De er helt sikkert kommet styrket ud af transfermøllen på trods af, at de var i forvejen et uhyggeligt stærkt hold. Der venter sportsdirektørerne en tæt på umulig opgave, når Tour de France-holdet skal sættes. Endnu sværere bliver det at gøre alle glade og tilfredse med de roller, de får. Groft sagt er det så stærkt et hold, at de nærmest ikke kan være tilfredse, medmindre de vinder alle tre Grand Tours eller er meget tæt på det.

Hvad angår alt andet end klassementet i etapeløbet, er det en sekundær prioritet for holdet. Det nye cross-fænomen Tom Pidcock glæder jeg mig rigtig meget til at se, og han burde være i sit es på de fedtede brosten. Der er dog et overskyggende mål for INEOS, og det er at genvinde Tour de France.  

 

 • Profilerne: Egan Bernal, Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart
 • Massespurter *
 • Bjerge ******
 • Klassement ******
 • Brostensløb ***
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: Ineos Grenadiers

Israel Start-Up Nation

Israel Start-Up Nation

Israel Start-Up Nation bliver et markant anderledes hold i næste sæson. Der er kommet penge til, og det betyder, at der er blevet handlet ind fra øverste hylde.

Mest bemærkelsesværdigt er det naturligvis, at Chris Froome er kommet til holdet. Kan han finde tilbage til et niveau, hvor han kan køre med om sejren i Tour de France, som er hans ambition? Woods, Impey, Bevin, de Marchi og Vanmarcke. Det er ryttere, der alle gør holdet stærkere.

Mads Würtz Schmidt kører på holdet i den kommende sæson. Han satser på en plads på brostensholdet i foråret og Tour de France til sommer.

 

 • Ind:  Chris Froome (Team INEOS), Michael Woods (EF Education First), Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal), Daryl Impey (Mitchelton-SCOTT), Patrick Bevin (CCC Team), Sebastian Berwick (St George Continental Cycling Team), Taj Jones (Israel Cycling Academy), Alessandro De Marchi (CCC Team), Sep Vanmarcke (EF Education First).
 • Ud: Nils Politt (BORA-hansgrohe), Rory Sutherland (karrierestop), Travis Mccabe (karrierestop), Matteo Badilatti (Groupama FDJ), Daniel Navarro (?), Mihkel Räim (?) Patrick Scheling (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Det er i den grad et styrket hold, der næste år skal træde op i en helt anden kaliber. Selvom jeg ikke tror på, at Chris Froome kan vinde Tour de France igen, endsige køre på podiet, tilfører han holdet en stor rutine, der helt sikkert kan udvikle nogle af de andre ryttere.

Mange af holdets stjerner er som Froome i deres karrieres efterår, og med den aktuelle tendens hvor det er de unge ryttere, der laver resultaterne, taler det imod succes til holdet. Der er dog så meget kvalitet i de lidt ældre ryttere, at de nok skal lave resultater. De var bundproppen på holdranglisten i denne sæson, men det tror jeg ikke, de bliver næste år.     

 

 • Profilerne: Chris Froome, Dan Martin, Michael Woods
 • Massespurter ***
 • Bjerge ****
 • Klassement ****
 • Brostensløb ***
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: Israel Start-Up Nation

Lotto-Soudal

Lotto-Soudal

Man kan vælge den positive vinkel og sige, at Lotto-Soudal tror på fremtiden og derfor satser på unge ryttere. Den anden side af den historie er, at holdet har fået et lavere budget næste år, og det kan naturligvis mærkes på hele holdet.

Ind er kommet en række unge ryttere, der varsler nye tider på holdet. Herunder danske Andreas Kron, der havde flere tilbud på hånden, inden han valgte at sige ja til Lotto-Soudal.

De aldrende stjerner John Degenkolb og Philippe Gilbert har næppe så mange år tilbage på topniveau.

Rasmus Byriel Iversen har ikke fået forlænget sin kontrakt og kører i næste sæson for Team Herning CK Elite.

 • Ind:  Viktor Verschaeve (Lotto Soudal U23), Sebastien Grignard (Lotto Soudal U23), Andreas Kron (Team Riwal Readynez), Filippo Conca (Biesse Arvedi, Harry Sweeny (Lotto Soudal U23), Sylvain Moniquet (Equipe continentale Groupama-FDJ), Xandres Vervloesem (Lotto Soudal U23), Kamil Malecki (CCC Team), Maxim Van Gils (Lotto Soudal U23).
 • Ud: Carl Fredrik Hagen (Israel Start-Up Nation), Stan Dewulf (AG2R Citroën), Jelle Wallays (Cofidis), Remy Mertz (Bingoal-Wallonie Bruxelles), Adam Hansen (karrierestop), Nikolas Maes (karrieresetop), Sander Armee (Team Qhubeka ASSOS), (Rasmus Byriel Iversen (Team Herning CK Elite).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Selvom 2020 var de unge talenters år, vil jeg alligevel sige, at Lotto Soudal står svækket. De har hentet en masse spændende, unge navne ind, blandt andet danske Andreas Kron, som jeg personligt tror rigtig meget på. For de fleste unge ryttere går der dog lige en sæson eller to, før de finder sig til rette på World Touren.

Caleb Ewan skal nok sørge for en række sejre til holdet, han et af feltets stærkeste sprintere. Jeg er mere tvivlende med hensyn til, hvor mange sejre John Degenkolb og Phillipe Gilbert kan levere i forårsløbene, ligesom jeg heller ikke lige ser nogle af deres ryttere køre klassement i de store etapeløb. De kommer til at satse på udbrud og massespurter, noget de jo også har haft fin succes med de seneste sæsoner.

 • Profilerne: Caleb Ewan, Thomas de Gendt, Phillipe Gilbert
 • Massespurter ******
 • Bjerge **
 • Klassement *
 • Brostensløb *****
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: Lotto Soudal

Team BikeExchange

Team BikeExchange

Få udskiftninger på det australske hold til næste sæson, der har skiftet navn til Team BikeExchange, men til gengæld er det store navne, der går ud og store navne, der kommer ind.

Adam Yates og Simon Yates bliver for første gang skilt ad. Det siger cykelkommentatorerne tak for – nu bør det være muligt at kende forskel på dem, når de kører i forskelligt tøj. Simon Yates bliver mandskabets helt klare klassementskaptajn i 2021.

Michael Matthews er tilbage på det hold, hvor han oplevede sine første succeser på World Touren. Det betyder formentlig også, at holdet går lidt tilbage mod den oprindelige strategi på holdet, hvor det handler om at jagte etapesejre og sejre i endagsløb.

Chris Juul Jensen kører fortsat på holdet i næste sæson.

 • Ind: Tanel Kangert (EF Pro Cycling Team), Michael Matthews (Team Sunweb), Amund Grøndahl Jansen (Team Jumbo-Visma), Kevin Colleoni (Androni Giocattoli Sidermec).
 • Ud: Edoardo Affini (Team Jumbo-Visma), Daryl Impey (Israel Start-Up Nation), Adam Yates (Team INEOS), Jack Haig (Bahrain McLaren), Michael Albasini (karrierestop).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Jeg har faktisk svært ved at sige, om de er svækket eller styrket. I en rytter som Michael Mathews har de potentielt fået en rytter, der kan vinde en del sejre. Men omvendt har de mistet en stor profil i Adam Yates, og jeg vil sige, at tabet af både Impey og Haig også er en bet for dem. Derfor er min konklusion, at de er en anelse svækkede.

De har stadigvæk Simon Yates, så klassementet i de store etapeløb kommer fortsat til at være en prioritet for holdet. Med ryttere som Matthews, Mezgec og Kaden Groves burde antallet af sejre at stige fremfor at falde. Der kommer dog nok nogle etapeløb i årets løb, hvor deres rolle bliver lidt mindre end i år.

 • Profilerne: Simon Yates, Michael Matthews, Esteban Chavez
 • Massespurter ****
 • Bjerge ****
 • Klassement ****
 • Brostensløb **
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: Team BikeExchange

Movistar Team

Movistar Team

2020 blev et frygteligt år for Movistar. Sølle to sejre gør dem til det mindst vindende World Tour-hold. For blot et par sæsoner siden var Movistar blandt de bedste.

Valverde gik igennem hele sæsonen uden at vinde et eneste løb.

2021 kan kun blive bedre, når man ser på de nye ryttere, der er kommer til. Lopez skal nok vinde løb og lave resultater i etapeløb, Ivan Garcia Cortina styrker brostenskampagnen, og Gregor Mühlberger er en alsidig rytter, der kan bruges i mange situationer.

Ud er gået ryttere, der var blevet overflødige på Movistar.

Mathias Norsgaard Jørgensen kæmper stadig med at komme sig efter sit styrt for et år siden. Han har ét år mere på Movistar.

 • Ind:  Ivan Garcia Cortina (Bahrain McLaren), Gregor Muhlberger (BORA - hansgrohe), Abner Gonzalez, Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team), Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA).
 • Ud: Jurgen Rolands (karrierestop), Eduardo Sepulveda (Androni Giocattoli-Sidermec), Eduard Prades (DELKO One Provence), Carlos Betancur (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Holdet er helt klart styrket, og det var virkelig også nødvendigt. Holdets helt store fokus er fortsat etapeløbene. Jeg synes også, de viste i Vuelta a Espana, at holdet har den styrke, der skal til for at lave rav i den, men kaptajnerne kunne bare ikke helt gøre det færdigt.

En mand, der kan gøre det færdigt, er Miguel Angel Lopez, og makkerskabet mellem ham og Enric Mas åbner for interessante taktiske muligheder for Movistar-holdet. Det er primært i etapeløbene, resultaterne skal komme. De har ingen sprinter, og selvom Ivan Garcia Cortina er kommet til, er det ikke et hold med store traditioner på de belgiske brosten.

 • Profilerne: Alejandro Valverde, Miguel Angel Lopez, Enric Mas
 • Massespurter *
 • Bjerge ******
 • Klassement *****
 • Brostensløb **
 • De kuperede endagsløb ***
Foto: Movistar Team

Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma

Fra revisor-kørsel til rockstjerne-kørsel. Jumbo-Visma har over et par år udviklet sit hold til at være relativt anonymt til at være blandt de absolut bedste i verden – måske det allerbedste.

Udviklingen ser ikke ud til at stoppe her. Stjernerne bliver på holdet, og imens det er en bet, at Laurens de Plus og Amund Grøndahl Jansen forlader holdet, kommer Sam Oomen ind i stedet for til at styrke bjergkæden.

Danske Jonas Vingegaard, der imponerede hele cykelsporten i bjergene i Vuelta a Espana, er fortsat på holdet. Hans niveau er klar til Tour-holdet, men konkurrencen er bare enormt stor på Jumbo-Visma. 

 • Ind:  David Dekker (SEG Racing Academy), Gijs Leemreize (Jumbo-Visma Development Team), Edoardo Affini (Mitchelton-SCOTT), Nathan Van Hooydonck (CCC Team), Sam Oomen (Team Sunweb), Olav Kooij ((Jumbo-Visma Development Team).
 • Ud: Laurens de Plus (Ineos Grenadiers), Amund Grøndahl Jansen (Mitchelton-SCOTT), Tom Leezer (retiring), Taco van der Hoorn (BEAT Cycling Club), Bert-Jan Lindeman (Team Qhubeka Assos).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Selvom jeg er fuldstændig enig med Rasmus Staghøj i, at det er en bet, at ryttere som Laurens de Plus og Amund Grøndahl Jansen forlader holdet, ser jeg dem alligevel som forstærket frem imod 2021-sæsonen. De har hentet nogle gode ryttere ind til at støtte Wout van Aert, så han har de optimale betingelser for at indfri egne ambitioner. Sam Oomen har haft nogle svære år med skadesproblemer, men han er et stort talent, og han skal nok genfinde sig selv til 2021.

Det er et uhyggeligt stærkt hold, som stort set kan være med om sejren i alle de løb, de kører. Der er fortsat et spørgsmålstegn ved, hvordan Gronewegen kommer tilbage, så måske kommer de ikke til at være synlige i massespurterne. Det kommer de så til gengæld til at være i alle andre facetter af sporten.

 • Profilerne: Wout van Aert, Primoz Roglic og Tom Dumoulin. 
 • Massespurter ***
 • Bjerge ******
 • Klassement ******
 • Brostensløb ******
 • De kuperede endagsløb *****
Foto: Team Jumbo-Visma

Team DSM

Team DSM

Kan man overhovedet forestille sig Romain Bardet i andet end den klassiske AG2R-trikot?

I den nye sæson får vi at se, hvordan det kommer til at se ud, når han tager Team Sun… jeg mener Team DSM-trikoten på. Det er ikke kun Romain Bardet, der er ny på holdet, også hovedsponsoren er ny til 2021.

Det er en stærk trio i Oomen, Kelderman og Matthews, der forlader holdet. Bardet skal udfylde hullet, imens de øvrige nye ryttere er talenter til fremtiden.

Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen og Casper Pedersen udgør en dansk trio på holdet også i næste sæson.

 • Ind: Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Marco Brenner (Team Auto Eder Bayern), Andreas Leknessund (Uno-X Team), Kevin Vermaerke (Hagens Berman Axeon), Niklas Markl (Development Team Sunweb), Romain Combaud (Nippo Delko One Provence).
 • Ud: Sam Oomen (Team Jumbo-Visma), Michael Matthews (Mitchelton-SCOTT), Wilco Kelderman (BORA-hansgrohe), Robert Power (Team Qhubeka Assos).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

For mig står holdet svækket. De har mistet Kelderman og Matthews, der igennem de seneste sæsoner har været nogle af holdets største profiler. Når det er sagt, lykkedes de jo helt fantastisk med at satse ungt i 2020-sæsonen, blandt andet med Jai Hindley og Marc Hirschi. De har hentet den tyske ”wunderkind” Marco Brennner - han bliver spændende at følge. Jeg glæder mig også til at se, hvad luftforandringen gør ved Romain Bardet.

De har nogle vindertyper som Hirschi og Søren Kragh Andersen samt sprinterne Cees Bol flankeret af Casper Pedersen, så de skal nok få godt med sejre i løbet ad sæsonen. Jeg håber, de går til Tour de France 2021 med samme taktik som i år, for de var virkelig en gave til løbet. Det siger jeg, selvom jeg også godt kunne tænke mig at se Jai Hindley køre klassement i Tour de France.

 • Profilerne: Marc Hirschi, Søren Kragh Andersen, Romain Bardet.
 • Massespurter *****
 • Bjerge *****
 • Klassement *****
 • Brostensløb ****
 • De kuperede endagsløb *****
Foto: Team DSM

Team Qhubeka Assos

Team Qhubeka Assos

Bedst som man troede, at Team NTT ville lukke, lykkedes det chefen Douglas Ryder at finde en ny sponsor. Team Qhubeka Assos er opstået, og Lars Michaelsen har endelig fået den betroede stilling som sportslig ansvarlig, han blev lovet, lige inden Bjarne Riis kom ind i januar 2020.

Michaelsen har haft travlt i november og december. Han har hentet 17 ryttere ind på noget, der minder om rekordtid.

Michaelsen har ikke været førstevælger på markedet, men til gengæld har han været begunstiget af, at det er købers marked i øjeblikket. Det nye hold bliver en blandet skare. Fabio Aru har fået en ny chance for at rejse sig efter flere år med et skræmmende lavt bundniveau. Simon Clarke, Sergio Henao og Robert Power er ryttere, vi ved har stor talent og højt topniveau, men formkurven har været nedadgående de seneste år.

Danske Emil Vinjebo har fået chancen på World Touren. Det samme har Lasse Norman Hansen, og Andreas Stokbro havde i forvejen kontrakt for sæsonen.

 • Ind: Dimitri Claeys (Cofidis), Simon Clarke (EF Pro Cycling), Kilian Frankiny (Groupama-FDJ), Lukasz Wisniowski (CCC Team), Sean Bennett (EF Pro Cycling), Karel Vacek (Team Colpack Ballan), Fabio Aru (UAE Team Emirates), Sander Armee (Lotto Soudal), Mauro Schmid (Leopard Pro Cycling), Sergio Henao (UAE Team Emirates), Lasse Norman Hansen (Alpecin-Fenix), Matteo Pelucchi (Bardiani-CSF-Faizane), Connor Brown (NTT Continental Cycling Team), Harry Tanfield (AG2R Citroën), Emil Vinjebo (Riwal Readynez Cycling Team), Robert Power (Team Sunweb), Bert Jan-Lindeman (Jumbo-Visma).
 • Ud: Ben O’Connor (AG2R Citroën), Ryan Gibbons (UAE Team Emirates), Rasmus Tiller (Uno-X Pro Cycling Team), Michael Valgren Hundahl (EF Pro Cycling), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo), Roman Kreuziger (Gazprom-RusVelo), Matteo Sobrero (Astana-Premier Tech), Samuele Battistella (Astana-Premier Tech), Stefan De Bod (Astana-Premier Tech), Louis Meintjes (Circus-Wanty Gobert), Edvald Boasson Hagen (Team Total Direct Energie).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

I forhold til den opgave Lars Michaelsen har haft med at skulle stable et slagkraftigt hold på benene for stort set ingen penge, har han gjort et rigtig godt stykke arbejde. I forhold til 2020 sæsonen er det stort set et helt nyt hold, da der er hele 17 nye ryttere på holdet. Styrkeniveauet er dog en anelse højere end sidste år.

Når det er sagt, afhænger meget af, om ryttere som Sergio Henao og Fabio Aru kan genfinde melodien. Hvis de kan det, ja, så kan holdet jo pludselig lege med i klassementet. Hånden på hjertet, så tvivler jeg på det, og dermed kan det sagtens komme til at handle om at vinde etaper med Nizzolo og enkeltstarter med Campenaerts. 

 • Profilerne: Giacomo Nizzolo, Fabio Aru, Domenico Pozzovivo
 • Massespurter ****
 • Bjerge ****
 • Klassement ***
 • Brostensløb *
 • De kuperede endagsløb **
Foto: Team Qhubeka Assos

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo

Endelig lykkedes det Richie Porte at køre på podiet i Tour de France. Det sker paradoksalt på samme tid, som han begravede sine egne muligheder for at køre klassement i de tre Grand Tours ved at skifte til Ineos.

Udover Portes exit og et par talenter, der kommer ind på holdet, er det mere eller mindre status quo på Trek. Det betyder, at der er en italiensk kerne med Vincenzo Nibali i spidsen, og en stærk gruppe til brostenskampagnen med Mads Pedersen og Jasper Stuyven som hovedpersoner.

Trek-Segafredo vandt ni sejre sidste år.

Med tilgangen af talentet Mattias Skjelmose er der hele fem danskere på holdet. Mads Pedersen, Niklas Eg, Alexander Kamp, Jakob Egholm og Mattias Skjelmose.

 • Ind:  Antonio Tiberi (Team Colpack Ballan), Amanuel Ghebreigzabhier (NTT Pro Cycling), Mattias Skjelmose Jensen (Leopard Pro Cycling), Jakob Egholm (Hagens Berman Axeon).
 • Ud: Richie Porte (Ineos Grenadiers), Pieter Weening (karrierestop), Will Clarke (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

De står en anelse svækket, for selvom Richie Porte bliver 36 år om en måneds tid, beviste han i Tour de France, at han fortsat har nogle år tilbage i sig. Hvor mange år ”hajen fra Messina”, Vincenzo Nibali, har tilbage i sig, kan man godt spørge sig selv om, når man kigger på hans dåbsattest. Trods den fine syvendeplads fra Giro d’Italia i 2020 har han manglet lidt i forhold til fordums styrke.

Det er et hold, der står rigtig stærkt i forårsklassikerne ført an af de to venner Mads Pedersen og Jasper Stuyven. Deres sprinter Matteo Moschetti havde et skadesplaget 2020, så hvilken udgave vi ser af ham næste år, er et åbent spørgsmål.

 • Profilerne: Vincenzo Nibali, Mads Pedersen, Bauke Mollema
 • Massespurter ****
 • Bjerge ****
 • Klassement ****
 • Brostensløb ******
 • De kuperede endagsløb ****
Foto: Trek-Segafredo

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates

Når man har vundet Tour de France, har man haft en god sæson, nærmest uanset hvordan det er gået i samtlige andre løb. Tadej Pogacar sikrede UAE Emirates den ultimative sejr i cykelsporten.

Men holdet leverede faktisk også i den øvrige del af sæsonen. Med 33 sejre blev UAE det næstmest vindende hold i 2020.

Til 2020 er der skiftet lidt ud. Værst må det være for holdet, at sprinteren Jasper Philipsen skifter til Alpecin-Felix. Til gengæld har de næppe noget imod, at den løntunge men resultatløse Fabio Aru forlader holdet.

Trentin, Majka og Gibbons er tre ryttere med resultater i sig.

Danske Mikkel Bjerg kørte en flot første sæson for UAE Emirates. Han har to sæsoner mere på holdet, og med sit gode forhold til Tadej Pogacar kunne man måske håbe på, at han kan få plads på næste års Tour-hold?

 • Ind: Matteo Trentin (CCC Team), Rafal Majka (BORA-hansgrohe), Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling), Juan Ayuso (Team Colpacl Ballan).
 • Ud: Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), Tom Bohli (Cofidis), Edward Ravasi (EOLO-Kometa), Fabio Aru (NTT Pro Cycling/Team Qhubeka ASSOS), Sergio Henao (NTT Pro Cycling/Team Qhubeka ASSOS), Jan Polanc (?).

 

CHRIS ANKERS ANALYSE

Svækket eller styrket?

Der er kommet nogle store navne til, og nogle store navne har forladt holdet, så det er meget status quo. Det må dog være lidt en bet for dem, at de har mistet det belgiske talent Jasper Phillipsen. Selvom Matteo Trentin kan mange af de samme ting, er han lidt ældre, og dermed har han sandsynligvis ikke helt lige så mange år tilbage i sig.

Det er et af de hold på World Touren, der har det største budget, og det kan man godt se, når man kigger ned over deres ryttere. De kan gøre sig gældende både i klassementet, i spurterne og i forårets løb. Hvis man skal sætte finger på noget, havde jeg gerne set endnu en bjerghjælper til Pogacar udover Majka.

 • Profilerne: Tadej Pogacar, Fernando Gaviria, Aleksander Kristoff.
 • Massespurter ******
 • Bjerge *****
 • Klassement ******
 • Brostensløb *****
 • De kuperede endagsløb *****
Foto: UAE Team Emirates