Cykling

Søren Kragh vil forfølge drengedrømme næste år

Cykelrytteren Søren Kragh Andersen har Flandern Rundt og OL som sine to største mål i næste sæson.

Hvordan følger man op på en sæson, der bød på fire World Tour-sejre - heriblandt to imponerende etapesejre i Tour de France?

Det kan 26-årige Søren Kragh Andersen gå og gruble over, mens 2020 bliver til 2021, og hans hold Team Sunweb bliver til Team DSM.

- Jeg prøver at lade være med at tænke på det på den måde.

- Det vigtigste er, at jeg ikke ændrer på for meget. Jeg ved, at jeg skal blive ved med at gøre det samme, som jeg har gjort i år. Og så skal jeg håbe på, at tiden er med mig.

- Jeg håber, at jo mere tid jeg bruger på cyklen, jo stærkere bliver jeg, og derfor håber jeg, at jeg bliver bedre til næste år, siger Søren Kragh Andersen i forbindelse med optagelserne til programmet 'Det danske jubelår' på TV 2 PLAY.

Søren Kragh Andersens sejrsliste i 2020 tæller en etapesejr i Paris-Nice, etapesejr i BinckBank Tour samt to etapesejre i Tour de France. Derudover kørte han på podiet i Omloop Het Nieuwsblad, podiet i klassementet i BinckBank Tour og top-10 i klassementet i Paris-Nice.

Se den vanvittige præstation og gigantiske triumf, hvor Søren Kragh Andersen vinder 14.etape. Video: Magnus Stig Christensen

Det er vel at mærke i en sæson, som blot bød på 43 løbsdage.

Topplacering i Flandern Rundt er en drøm

Søren Kragh Andersen smiler, når han bliver spurgt til sine to etapesejre i Tour de France.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Men jeg er også et sted i min karriere, hvor jeg prøver at blive bedre. Jeg tror ikke, jeg har nået min top. Jeg prøver at blive bedre. Det er min drengedrøm at køre med i klassikerne.

Jeg kommer aldrig til at være ham, der siger: "Jeg vinder i morgen"

Søren Kragh Andersen, cykelrytter

Særligt en af forårsklassikerne har Søren Kragh Andersens opmærksomhed, Flandern Rundt. Det er hans drømmeløb på trods af, at han efter fem forsøg stadig ikke har knækket koden til det særlige brostensløb i Flandern. Han er udgået tre gange, og hans bedste placering er nummer 53 i 2018.

- Det vil være en stor drøm for mig, hvis jeg kan køre finalen og ende i top-10 næste år. Det vil være et godt step i den rigtige retning efter min tredjeplads i år i Omloop Het Nieuwsblad. Jeg vil sige, at det vil være 'mission accomplished' for mig i næste sæson, hvis det skulle lykkes at komme i top-10.

Dem, der kender Søren Kragh Andersen, vil sige, at ovenstående citat er rammende for hans personlighed og tilgang til cykelsporten. Han siger ikke, at han går efter at vinde Flandern Rundt, og han sætter altid sin træning og sine løb i en kontekst, der handler om udvikling.

Det handler om ydmyghed og et konstant fokus på at forbedre sig.

Mindes om, at han skal huske at fejre sine sejre

Han er altid videre oppe i hovedet, når han har kørt et cykelløb eller gennemført et nøje tilrettelagt træningspas. Der er trænings- og løbstal, der skal analyseres og en plan, der skal følges.

En seriøs tilgang, der aftvinger respekt i sporten, men også en mentalitet, der har fået folk omkring ham til at minde ham om, at han skal huske at fejre sine sejre, og at han skal tro mere på sig selv.

Han griner selv, når han bliver spurgt til sin tilgang til sporten. Han ved godt, at han kan fremstå meget seriøs med sit tunnelsyn, og han har sat sig som mål i 2020, at han skal blive bedre til at vælge sine tidspunkter på sæsonen, hvor han er henholdsvis af og . Hovedet skal have en pause en gang imellem. Det vil han blive bedre til at hjælpe sig selv med.

- Og ja, jeg skal måske tro lidt mere på mig selv, men jeg kommer aldrig til at være ham, der siger: "Jeg vinder i morgen." Det er ikke den måde, jeg skal gribe det an på. Jeg skal passe mine ting og holde mig lidt for mig selv i stedet for at gå ud og råbe højt i medierne. Det hjælper mig ikke på cyklen.

Søren Kragh Andersen vil skabe overskrifterne i medierne, når han har kørt cykelløb. Ikke inden han har kørt dem.

Vil hjælpe Fuglsang ved OL

Løbsprogrammet for 2021 ligger ikke fast endnu. Team DSM har fået tilgang af Romain Bardet, og måske er det med til at ændre på holdets tilgang til Tour de France, der var så succesfuld i sommer.

At køre OL er en af de andre drengedrømme, jeg har

Søren Kragh Andersen, cykelrytter

Søren Kragh Andersen ved ikke, om han er med på Tour-holdet, men han ved, at hans andet store sæsonmål efter Flandern Rundt er at komme med til OL i Japan.

- At køre OL er en af de andre drengedrømme, jeg har. Jeg vil gerne tage til Tokyo og forhåbentlig hjælpe Jakob Fuglsang, der er i hopla og kan køre med om sejren. Det er helt sikkert et af de mål, jeg har for næste sæson, men det er en plads, jeg skal gøre mig fortjent til først, siger han.

Næste års Tour de France slutter 18. juli. Herrernes linjeløb ved OL køres 24. juli.