Cykling

Giro-etapevinder brækker kraveben efter påkørsel af billist

Den forsvarende vinder af bjergtrøjen i Giro d'Italia, Ruben Guerreiro, har brækket kravebenet efter at være blevet påkørt af en billist.

Så er den gal igen. En professionel cykelrytter er på en træningstur blevet påkørt af en billist.

Denne gang er det gået ud over den portugisiske EF-rytter Ruben Guerreiro, som har brækket sit ene kraveben.

Uheldet skete på en træningstur på de portugisiske landeveje, hvor en kvindelig billist fik ramt den 26-årige portugiser, der røg i asfalten med et brag.

- Jeg ved ikke, om billisten ikke så mig og de andre ryttere, eller om hun troede, hun kunne passere os uden problemer. Sandheden er, at ulykken skete, og hun blev kendt skyldig, siger den portugisiske rytter til avisen Abola.

- Jeg blev transporteret til hospitalet i Évora, hvor jeg fik bekræftet, at mit kraveben var brækket. Jeg bliver opereret på lørdag, hvis alt går efter planen.

Satser på hurtigt comeback

Dermed må den uheldige portugiser indstille sig på en mindre pause fra cyklen, mens kroppen og kravebenet får lidt tiltrængt hvile.

Men Ruben Guerreiro er til trods for den skræmmende oplevelse fortsat optimistisk i forhold til ikke at misse nogen af de løb, som på forhånd var skrevet ind i portugiserens kalender.

- Hvis alt går vel, så kan jeg starte med at køre på min 'home trainer' efter to uger og cykle igen i midten af januar. Jeg forbereder mig stadig på at starte sæsonen til UAE Tour, lyder den optimistiske udmelding til avisen.

Cykelløbet i de Forenede Arabiske Emirater køres efter planen i midten af februar.

Ruben Guerreiro underskrev en kontrakt med det amerikanske cykelhold EF tilbage i starten af 2020, hvor portugiseren også vandt en etape og bjergtrøjen i Giro d'Italia.

Portugiseren ved endnu ikke, om han skal forsøge at forsvare den titel i den kommende sæson, eller om han i stedet skal gå efter succes i Tour de France.