Cykling

2020 var et jubelår for dansk cykling

TV 2 SPORT kigger tilbage på en dansk successæson i cykelsporten i TV-programmet 'Det danske jubelår'.

Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Cecilie Uttrup Ludwig, Jakob Fuglsang, Magnus Cort Nielsen, Casper Pedersen, Mads Pedersen.

Syv danske landevejsryttere med det til fælles, at de til trods for en amputeret løbssæson i 2020 alle har vundet cykelløb på den største scene i cykelsporten.

Det har været et ekstraordinært år i dansk cykelsport på flere områder. På landevejen blev Jakob Fuglsang den anden dansker til at vinde to forskellige monumenter med sin sejr i Lombardiet Rundt, og Søren Kragh Andersen fik danske cykelfans til at juble to gange med sine etapesejre i Tour de France.

På banen blev Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen verdensmestre i parløb, imens det danske 4000 meter-hold fik hele cykelsporten til måbe, da de slog verdensrekorden i holdforfølgelsesløb tre gange og blev verdensmestre.

"Var nærmest på en lyserød sky"

TV 2 SPORTs cykelløbskommentatorer Rolf Sørensen og Rasmus Staghøj genser en række af de danske højdepunkter og taler med hovedpersonerne selv i programmet 'Det danske jubelår'.

- Det er alt, hvad du drømmer om som cykelrytter, siger Søren Kragh Andersen, der medvirker i programmet, hvor han fortæller om sine to etapesejre i Tour de France.

Hør også historien om Casper Pedersen, der vandt sin første store sejr som professionel, da han vandt endagsklassikeren Paris-Tours.

- Jeg var nærmest på en lyserød sky i flere uger bagefter, fortæller Casper Pedersen i programmet.

Magnus Cort Nielsens sæson var ved at ende som en fiasko, da han først blev droppet til Tour de France, siden fik coronavirus, inden han stillede op til Vuelta a Espana mærket af sin sygdom. Fiasko blev til succes, da han i slutningen af Vueltaen vandt en etape – hans tredje etapesejr i Vuelta a Espana i alt.

"Søren Kraghs sejre er de største"

Cort medvirker i programmet, og han bliver ligesom de øvrige deltagere spurgt om, hvilken dansker der har imponeret ham mest i løbet af sæsonen.

- Den største præstation må være Søren Kragh Andersen. To etapesejre i Tour de France. Det er bare vanvittigt flot, siger Magnus Cort.

Også Jakob Fuglsang og de danske verdensrekordholdere fra VM i Berlin er med i programmet. De hurtige bane-drenge fortæller blandt andet om deres vej til OL-guld i Tokyo næste år.

'Det danske jubelår' kan ses på TV 2 PLAY og på TV 2 SPORT 4. januar 2021.