Cykling

Dansk rytter dropper karrierestop efter 'en eller to dage'

30-årige Jesper Hansen fortsætter karrieren som cykelrytter for det danske hold Riwal.

En årrække uden resultater og et 2020, der også har gjort tilværelsen sværere og fremtiden usikker for en lang række cykelryttere, fik store konsekvenser for Jesper Hansen.

Den 30-årige cykelrytters kontrakt med franske Cofidis blev ikke forlænget, og umiddelbart stod ingen bejler klar i kulissen.

Jeg synes, jeg fortjente at give det et år mere

Jesper Hansen, cykelrytter

Det danske cykelhold Riwal var hans sidste mulighed, men stod til at lukke. Derfor besluttede Hansen sig for at sætte punktum for karrieren.

Men netop Riwal overlever, rykker ned i det tredjeøverste lag som kontinentalhold, og det er blevet Hansens redningskrans få dage efter det annoncerede karrierestop.

- Allerede en eller to dage senere bliver jeg ringet op af Skelde (Michael Skelde, sportsdirektør, red.). De ville fortsætte som kontinentalhold. Og det synes jeg, virkede som en god mulighed at fortsætte lidt endnu. Hvis jeg kunne finde noget, så havde jeg fortsat, og nu fik jeg chancen for at fortsætte på Skeldes hold, så jeg synes, jeg fortjente at give det et år mere, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

- Så det var ikke ret lang tid, at jeg var gået på pension.

Han fortæller, at han efter udmeldingen om sit stop fik et par beskeder med muligheder, og at han var ude til en samtale.

Overvejelsen gik på, at det skulle være cykelsport eller et job som cykelmekaniker. Han sagde til Skelde, at "cykelmekaniker kan jeg jo altid blive," og så endte det altså med at blive genoptagelse af karrieren.

- Han (Skelde, red.) ville gerne tilbyde mig et beløb, som jeg ville kunne leve for. Og så synes jeg, jeg fortjente at give det et år mere. Og jeg synes heller ikke, jeg var brændt ud. Jeg vil gerne køre nogle flere løb, og jeg har ikke mistet motivationen til at træne. Lige siden Giroen har jeg egentlig trænet, som hvis jeg skulle fortsætte. Motivationen til at træne har jeg altid haft.

Efter syv år på cykelsportens førsteklasse gælder det nu tredjeklasse.

Riwal har halveret holdet, så at sige. Der er færre ryttere end på normale cykelhold, og det kommer altså til at køre på kontinentalniveau.

- Riwals ambition er jo, at de kan rykke op igen. Og så håber jeg også selv på at kunne vinde noget og bidrage til, de kan rykke op og få noget succes. Og at jeg også selv kan få noget succes. Det med at rykke en tand ned og køre på et lavere niveau betyder også, at konkurrencen bliver lidt mindre. Og så håber jeg på, at jeg kan vinde noget. Og genfinde mit gamle jeg, som jeg havde, inden jeg blev professionel, siger Jesper Hansen.

I første omgang tager han et år hos Riwal - og generelt "et år ad gangen".

Jesper Hansen har tidligere kørt for Tinkoff-Saxo-holdet under Bjarne Riis. Siden gik turen til Astana og Cofidis.