Cykling

Tour-åbenbaring får kontrakt ophævet øjeblikkeligt

Schweiziske Marc Hirschi har fået ophævet sin kontrakt med øjeblikkelig virkning hos DSM-holdet.

En af cykelsportens helt store åbenbaringer er fri på markedet.

22-årige Marc Hirschi og Team DSM, der tidligere hed Team Sunweb, er blevet enige om at ophæve kontrakten med øjeblikkelig virkning.

- Parterne er nået frem til en aftale, hvor kontrakten bliver ophævet med det samme, og der vil ikke komme yderligere kommentarer, skriver Team DSM i en pressemeddelelse.

Det lyder ret vildt. Det er ikke en hvem som helst rytter

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

- Team DSM ønsker Marc Hirschi alt det bedste i resten af hans karriere, og vi er taknemmelige for det, han har leveret for holdet.

Holdet nævner altså ikke nogen grund til, at samarbejdet ophører.

Dermed må Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen og Casper Pedersen sige farvel til deres måske mest lovende holdkammerat.

"Ikke en hvilken som helst rytter"

Marc Hirschi imponerede i sidste sæson, hvor han blandt andet hentede en etapesejre samt en anden- og tredjeplads på to etaper i Tour de France.

Kort herefter vandt han en bronzemedalje ved VM. Tre dage senere vandt han endagsløbet Fléche Wallone, inden han sluttede sæsonen af med en andenplads i Liége-Bastogne-Liége.

Derfor er TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen også overrasket over den pludselige afsked.

- Det lyder ret vildt. Det er ikke en hvilken som helst rytter. Der må være en tungtvejende grund bag, at de vælger at ophæve samarbejdet. Et andet scenarie kan også være, at han er købt fri og ud af kontrakten. Det så vi blandt andet med Fabian Cancellara, der også er hans mentor, da han skiftede væk fra Bjarne Riis' hold.

- Som udgangspunkt er han en rytter, der kan pynte på ethvert cykelhold. Han var en af holdets helt store ryttere med en VM-medalje og Tour-etapesejr. Jeg er spændt på at se, hvad der ligger bag, og hvad fremtiden bringer, siger cykeleksperten.

Marc Marschi havde kontrakt med DSM til og med 2021-sæsonen.

Det enorme potentiale hos Marc Hirschi er ikke til at overse efter flere fantastiske præstationer. Video: TV 2 Sport