Cykling

Fritstillet Tour-komet har fundet sit nye hold

Den tidligere Team DSM-rytter skal fremover repræsentere UAE Team Emirates.

Det schweiziske stortalent Marc Hirschi har fået sin fremtid på plads, efter han blev løsrevet fra sin kontrakt med Team DSM tidligere på måneden.

De næste tre år skal han repræsentere UAE Team Emirates. Det bekræfter cykelholdet på deres hjemmeside.

- Jeg vil gerne takke mit tidligere hold for alt det, de har gjort for mig i de seneste tre år. Jeg er glad for at fortælle, at jeg nu tilslutter mig UAE Team Emirates.

- Vi deler de samme ambitioner og mål. Holdet bevæger sig i en god retning og er vokset meget over de senere år. Jeg ser frem til at nyde godt af den dynamik. Både i forhold til holdet og mig selv, fortæller den 22-årige rytter.

I 2020 fik den unge rytter sit helt store gennembrud med en etapesejr i Tour de France. Han vandt også klassikeren Flèche Wallone og tog en bronzemedalje ved VM. Hirschi sluttede sæsonen af med en andenplads i Liége-Bastogne-Liége.

Allerede inden hans skifte havde de et uhyggeligt stærkt hold

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

"Pynter på ethvert cykelhold"

5. januar oplyste Team DSM, at man var nået til enighed med Hirschi om at ophæve hans kontrakt øjeblikkeligt, ligesom der ikke ville komme yderligere kommentarer om, hvad der lå til grund for beslutningen.

Han havde ellers kontrakt med holdet til og med 2021-sæsonen.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen var overrasket over den pludselige afsked, da Hirschi havde cementeret sig som et stort cykeltalent i løbet af 2020.

Skiftet betyder derfor, at UAE Team Emirates nu kan stille en endnu stærkere opstilling til den kommende cykelsæson.

- Allerede inden hans skifte havde de et uhyggeligt stærkt hold. Og nu ser det ud til, at de bare bliver endnu vildere. Hirschi pynter på ethvert cykelhold, når man tænker på det, han beviste sidste år. Så det er en rigtig god signing af UAE Team Emirates, lyder den korte analyse fra Chris Anker Sørensen.

Cykeleksperten spår Hirschi en rolle som hjælperytter i starten, hvor han især skal støtte sidste års Tour de France-vinder Tadej Pogacar i kampen om at genvinde løbet.

Hirschi støder øjeblikkeligt til holdets træningslejr i Abu Dhabi. UAE Team Emirates råder også over den danske tempospecialist Mikkel Bjerg.