Cykling

Froome jagter Tour de France-sejr i denne sæson

Trods hårde halvandet år holder Chris Froome stædigt fast i, at han kan nå tilbage til sit vante niveau.

Siden et alvorligt styrt i 2019 har Chris Froome ikke været den samme cykelrytter.

Briten har dog aldrig givet op, og denne sæson kan blive vendepunktet for den firedobbelte Tour de France-vinder. Her har han skiftet tilværelsen på storholdet INEOS ud med Israel Start-Up Nation, hvor han vil været holdets ubestridte leder.

- Mine mål har ikke ændret sig. Jeg vil tilbage til mit topniveau og vil kæmpe for sejren i Tour de France og andre Grand Tours. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang med 2021-sæsonen, og forhåbentlig bliver det begyndelsen på et langt, spændende og succesfuldt partnerskab, siger Chris Froome til Eurosport.

Langt genoptræningsforløb

Siden sommeren 2019 har resultater og ambitioner om sejre været skubbet til side. Inden enkeltstarten i Critérium de Dauphiné styrtede Froome voldsomt og brækkede benet, flere ribben og albuen.

Sidste år var han tilbage i en Grand Tour, da han deltog i Vuelta a España.

Bedømt ud fra præstationerne i den spanske rundtur er der lang vej til en topplacering i en Grand Tour, men den 35-årige brite holder fast i troen på sig selv i takt med, at genoptræningen fortsat er i gang.

- Over vinteren har jeg haft stort fokus på virkelig at få styr på mine svagheder fra skaden. Jeg er virkelig optimistisk forud for den kommende sæson, siger han.

Dropper træningslejr

Måden, han kommer tilbage på, er nøje planlagt. Derfor er han heller ikke en del af sit nye holds første træningslejr i sæsonen.

- Chris Froome har gjort store fremskridt i forhold til at komme og styrketræning for at genbalancere kroppen efter sin alvorlige skade.

- Vi føler, det er vigtigt for ham at fortsætte i hans nuværende omgivelser i Californien. Vi tror, det er det mest produktive for hans fremskridt både på og af cyklen, sagde Paulo Saldanha, head of performance på Israel Start-Up Nation, sidste mandag.

Briten har skrevet en etårig kontrakt med mandskabet.