Cykling

- Jeg kører ikke for at vinde tre løb om året, siger Pedersen

Den tidligere verdensmester vil ikke udelukke at gå sprinter-vejen, men det kan ikke komme på tale i øjeblikket.

Efteråret 2020 bød på adskillige store opture for Mads Pedersen.

Men slet ikke nok.

Fremover vil Pedersen i hvert fald ikke stille sig tilfreds med tre sejre på en sæson. Mellem august og oktober vandt han en etape i både Polen Rundt og BinckBank Tour samt klassikeren Gent-Wevelgem.

- Jeg vil gerne vinde nogle flere cykelløb, fortalte Trek-rytteren på et pressemøde tirsdag.

- Jeg kører ikke for at vinde tre cykelløb om året. Det er selvfølgelig fedt, og jeg brokker mig slet ikke over den sæson, jeg havde sidste år, men som konkurrencemenneske vil mere have mere.

Jeg kan godt lide at spurte, men jeg har ikke lyst til at være en sprinter som Caleb Ewan

Mads Pedersen

Den tidligere verdensmester har under coronapandemien lært, at det eneste rigtige er at køre hvert eneste løb som var det det sidste. Fuld hammer.

Og det skal også komme til udtryk når 2021-sæsonen begynder. Her starter arbejdet på at hæve bundniveauet så meget, at den 25-årige dansker spiller en rolle hver gang.

- Jeg vil gerne være den bedste på holdet. Jeg vil gerne være en del af verdenseliten.

- Jeg gider ikke, at det falder igennem i Flandern Rundt, men går godt i Gent-Wevelgem lige efter (som det skete i oktober, red.). Jeg vil være der hver gang, slår Mads Pedersen fast.

Ikke sejre for enhver pris

Alle tre sejre i efteråret skete i spurter. En disciplin, Mads Pedersen i senere tid er blevet hård til.

Så hvorfor egentlig ikke bare satse fuldt ud på at blive topsprinter og køre med om utallige spurt-sejre sæson efter sæson?

- Så meget har jeg heller ikke lyst til at vinde cykelløb, lyder det prompte med et smil.

Men det er velovervejet.

Mads Pedersen slår fast, alle slags sejre er gode sejre, men i krop og sind er motivationen ikke til stede for at blive en stor, stærk og 'ægte' sprinter - ikke endnu i hvert fald.

- Jeg kan godt lide at spurte, men jeg har ikke lyst til at være en sprinter som Caleb Ewan. Ikke for at tage noget fra ham, for han vinder, men personligt er det ikke det, jeg har lyst til.

- Jeg har bare den der forkærlighed for eksempelvis klassikerne, og hvis jeg begynder at tænke endnu mere på at være sprinter, tror jeg, at jeg taber meget af det, der gør, at jeg kan være med der, siger han.

To bestemte sejre mangler

Derfor er planen fortsat at forbedre hele den palette, det til tider er nødvendigt at besidde for at køre med om sejrene over en hel sæson.

Men derfor kan spurt-disciplinen jo stadig godt være en af spidskompetencerne.

- Jeg synes selv, jeg har en god spurt, når jeg på en god dag kan slå Pascal Ackermann (som i etapesejren i BinckBank Tour, red.), der er en af de fem bedste sprintere i verden. Og så kan jeg ikke se nogen grund til at navigere den anden vej endnu, når jeg har en forkærlighed for noget andet.

- Jeg synes stadig, jeg mangler at vinde Flandern Rundt og Paris-Roubaix, så det vil jeg lige have lov til at give mig selv chancen for at gøre, før jeg begynder at lege sprinter.

World Touren ruller igen fra februar, da de første løb i Australien er aflyst på grund af coronapandemien.