Cykling

Stjerne chokeret over trusler - modtog løkke til at hænge sit barn

Hvilken syg verden lever vi i? Det spørgsmål stiller Dylan Groenewegen efter de voldsomme trusler, han har modtaget.

1. etape af Polen Rundt 5. marts 2020 blev en sort dag i cykelhistorien.

Dylan Groenewegen og Fabio Jakobsen var involveret i et styrt, der fik miserable konsekvenser for begge parter.

Sidstnævnte brækkede alle knogler i ansigtet og endte i koma, mens Groenewegen fik ar på sjælen og blev udelukket for professionel cykling frem til 7. maj 2021.

Hollandske Groenewegen var skyld i, at Fabio Jakobsens ansigt 'blev firkantet'. Og selvom Groenewegen har undskyldt og fået sin straf, så var virkeligheden utrolig barsk efter uheldet. Det fortæller han i et interview med Wielerflits.

- I dagene og ugerne efter episoden vogtede politiet ude foran vores hjem. Vi kunne ikke længere spontant forlade huset. Hvis jeg ville ud, var der en politibetjent ved min side, så der ikke kunne ske noget.

Modtog en løkke til at hænge sit barn

Den tætte mandsopdækning fra politiet blev igangsat, fordi hollænderen begyndte at modtage trusler med posten.

Trusler, der virkelig tog hårdt på Groenewegen.

- Vi modtog håndskrevne breve med posten, som endda indeholdt en løkke, vi kunne hænge vores lille barn i. Når du læser den besked og ser det reb, så går du i chok. Det var det, der afgjorde, at det ikke kunne fortsætte på denne måde.

- Jeg gik til politiet og meldte det. Og politiet reagerede og handlede efter at have set de breve. Det reflekterer meget godt seriøsiteten af de trusler. Selvfølgelig bliver du påvirket af det. Hvad skete der lige her? Hvordan kan det lade sig gøre? Hvilken syg verden lever vi i? De mest vanvittige ting går gennem dit hoved. Det var ret udfordrerende at komme ud af sengen på det tidspunkt, forklarer Groenewegen.

Kom på cyklen efter 111 dage

Det var slet ikke sikkert, at Fabio Jakobsen ville overleve.

Men 111 dage siden sit voldsomme styrt i Polen Rundt, hvor han blev presset ind i en bandereklame og smadrede sit ansigt, mistede sine tænder og fik en alvorlig hjernerystelse, var han tilbage på cyklen.

Den 24-årige hollænder delte i slutningen af november et billede på sin Instagram-profil med de gode nyheder. Her står han med et afdæmpet smil og hånden om sin kæreste, Delore Stougje, bag deres to cykler og med vand i horisonten i baggrunden.

- Tilbage på cyklen sammen med Delore Stougje på vores nye Specialized Tarmac SL7! Det har været noget af en rejse indtil videre.

- Med denne besked vil jeg gerne takke alle de medicinske specialister, der har hjulpet mig længe. Det samme gælder for Deceuninck-Quick Step-holdet og alle sponsorerne, der har støttet mig i min rehabiliteringsproces, skrev han i sin tid.