Cykling

Pedersen udfordret inden forårets store mål

Corona-aflysninger forstyrrer starten af sæsonen, og Casper Pedersen frygter, at han kommer til forårsklassikerne uden løbskilometer i benene.

Der trænes på livet løs på landevejene omkring Girona i Spanien, hvor Casper Pedersen bor.

Håbet er, at det hårde arbejde snart kan veksles til succes i den kommende cykelsæson, der desværre allerede er skrumpet lidt ind.

- Jeg skulle have kørt Volta a la Comunitat Valenciana, men det blev aflyst. Så skulle jeg have kørt Volta a Algarve, som også er aflyst, fortæller Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Casper Pedersens sæsonstart hos Team DSM, der sidste år hed Sunweb, bliver langt fra som planlagt. De to etapeløb i Spanien og Portugal i løbet af februar skulle have gjort Pedersen skarp til forårsklassikerne, men som med så meget andet har corona ødelagt den plan.

Som det ser ud nu, bliver sæsonens første belgiske brostensløb Omloop Het Nieuwsblad 27. februar også Casper Pedersens første start i 2021. Hvis ikke Team DSM finder plads til ham i et andet løb i for eksempel Frankrig, hvor flere etapeløb stadig ser ud til at blive afviklet.

- Det ville være meget rart at få rygnummer på inden klassikerne, men ellers må jeg møde op uden at have kørt cykelløb inden. Og så fokusere på, at det ikke kun er mig, der står i den situation.

En mental udfordring

Holdet har planlagt en ekstra træningslejr i Calpe i Spanien som erstatning for de manglende løbsdage, og i det hele taget forsøger den 24-årige dansker at få det bedste ud af situationen.

- Det er svært mentalt at sætte sig op til at træne mod et cykelløb, man ikke er sikker på bliver til noget, men jeg er jo ansat til at træne mig i form til en bestemt dato. Så når holdet beder om det, så gør jeg det.

- Jeg tror også, det var derfor, jeg havde en god sæson sidste år. Så snart vi åbnede op, og der skulle udtages ryttere til cykelløb, så havde jeg gjort mit hjemmearbejde, siger Pedersen, der i 2020 kørte et flot Tour de France på et uvant tidspunkt i efteråret og sluttede sæsonen med en sejr i det traditionsrige Paris-Tours i oktober.

Casper Pedersen kører sejren hjem for Team Sunweb i 2020-udgaven af Paris-Tours.

Risikoen for aflysninger og udskydelser af løb og efterfølgende omrokering af ryttere betyder også, at Casper Pedersen ikke må offentliggøre sit nøjagtige løbsprogram.

- Men jeg står til at skulle køre Omloop og derefter en stor del af forårsklassikerne. Jeg har en god fornemmelse af, at jeg er godt inde i holdets klassikertrup, så det er det, jeg træner frem mod.

Nu krydser Pedersen bare fingre for, at klassikerne ikke også bliver aflyst.

- Jeg ved, at løbsarrangørerne er opsat på at få afviklet løbene under forsvarlige omstændigheder, men hvis den belgiske eller hollandske regering ikke vil tillade det, så kan vi være nok så klar. Så er det sådan, det bliver, slutter Casper Pedersen, der mandag forlængede sin kontrakt til og med 2022.