Miskmask, en uskik og mobning af oprykker - her er feltets nye trøjer

Her kan du se cykeltrøjerne på World Touren i 2021 og stemme på dine favoritter.

Udover at man de første par løb skal holde tungen lige i munden, hvad angår de hold, der har fået nye navne - nogle hedder næsten det samme, eksempelvis er Bahrain-McLaren blevet til Bahrain-Victorius, hvorimod Team Sunweb har ændret navnet fuldstændig og nu hedder Team DSM - så skal man også lige lære de nye holdtrøjer at kende.

Få min vurdering af trøjerne herunder - og giv din egen mening til kende i bunden af artiklen, hvor du kan stemme.

Ag2r Citroën

KARAKTER: 2/5

Efter at have holdt fast i hvide, blå og brune trøjer i efterhånden en menneskealder er det blevet tid til forandring på det franske hold. En helt hvid trøje har bestemt aldrig gjort nogen fortræd. Sponsornavnet, der går på skrå af trøjen, giver den i hvert fald en del synlighed.

De har holdt fast i de brune bukser. For fem år siden syntes jeg ikke, det var så pænt, nu kan jeg efterhånden meget godt lide det. Derudover kan jeg også godt lide, når et hold holder fast i et kendetegn, og det må man sige, at de brune bukser er.

Hånden på hjertet synes jeg, at det nye design er lidt noget miskmask. Omvendt er der et eller andet ved trøjen, der fanger øjet. Lidt ligesom en tandpastaplet på en sort t-shirt. Man kan ikke rigtig lade være med at fokusere på den.

Astana - Premier Tech

KARAKTER: 3/5

Man har aldrig været i tvivl om, hvilket land Astana kommer fra, for den lyseblå farve fra det kasakhstanske flag har været den dominerende farve i alle årene, holdet har eksisteret. I år er det canadiske firma Premier Tech dog kommet med indover, hvilket har åbent op for et nyt look.

Jeg er væsentligt mere begejstret for det nye design, dog kan jeg noget bedre lide den mørkeblå farve fremfor den lyseblå. Overgangen fra den lyseblå top af trøjen til den mørkeblå bund er rigtig flot lavet. Jeg kommer aldrig selv til at knuselske den lyseblå farve, men jeg synes helt bestemt, det nye design er et frisk pust.

Bahrain Victorious

KARAKTER: 3/5

Sidste år fik holdtrøjen én til at tænke på en Tequila Sunrise. I år er den lidt mere afdæmpet. Den røde farve er i den grad dominerende; noget, der gør, at de skiller sig ud fra mængden, hvilket er en fordel, når man skal spotte dem i feltet.

Jeg kan meget godt lide overgangen til de sorte cykelshorts. Når det er sagt, kommer jeg aldrig til at knuselske deres trøje. Den blå stribe rundt om ærmet og de små orange klatter rundt omkring generer mit øje.

BORA-hansgrohe

KARAKTER: 4/5

De har gjort den trøje, de brugte i Tour de France 2020, til deres 2021-trøje, og det synes jeg egentlig, er et godt valg. Jeg kan noget bedre lide trøjen med de hvide skuldre fremfor de sorte, de brugte i 2020. Overgangen til de forskellige nuancer af grøn er ret elegant.

Den hvide overdel og de sorte bukser komplimenterer hinanden godt, hvor det sidste år var meget sort i sort. Alt i alt er det ret vellykket.

Cofidis, Solutions Crédits

KARAKTER: 2/5

De har holdt fast i deres design fra 2020, og de er bestemt også ret genkendelige i feltet med de rød-hvide trikoter og helt røde bukser.

Jeg er dog ikke udelt begejstret for designet, og hvis jeg stod nede i en cykeltøjsbutik, ville røde cykelshorts nok ikke være de første, jeg gik med.

Deceuninck - Quick-Step

KARAKTER: 5/5

I stedet for hvid er den øverste del af trøjen blevet blå, og så er bukserne og nederste del af trøjen nu i en mørkere blå farve end sidste år. På skulderne og brystet er der tilføjet nogle lettere blå linjer for at symbolisere ulvens pels - som en reference til holdets kælenavn the Wolfpack.

Jeg er ret vild med designet - detaljen med ulvepelsen er måske lidt corny, men det gør ikke, at jeg holder mindre af trøjen.

EF Education Nippo

KARAKTER: 2/5

I forhold til hvor meget gang der har været i trøjen de sidste par sæsoner, og især efter at de kørte med nogle meget sprælske trøjer i Giroen sidste år, så havde jeg forventet der var lidt mere gang i trøjen. Når det er sagt, så kan man jo ikke lige frem kalde den afdæmpet med den meget karakteristiske lyserøde farve, der har fulgt holdet de seneste par år.

De skal have point for at skille sig ud fra mængden og for at gå imod den gængse opfattelse af, hvordan cykeltøj skal se ud. Det kan jeg egentlig meget godt lide. Jeg kan også godt lide farven på bukserne. Trøjen er jeg derimod ikke så begejstret for. For at bruge et jysk udtryk ”så bliver den lige fåle nok”.

Groupama - FDJ

KARAKTER: 3/5

Det er kun tale om ganske få småjusteringer, hvor linjerne, der gik ind på trøjen sidste år, nu er blevet til trekanter. Så man kan godt tillade sig at sige, at trøjen mere eller mindre ligner sig selv. Når man ser den, er man i hvert fald ikke i tvivl om, at vi har at gøre med et fransk hold.

Personligt synes jeg, trøjen er ganske udmærket, uden jeg dog bliver fuldstændig blæst tilbage i sædet af begejstring. Jeg er dog voldsomt begejstret for den måde, hvorpå de laver trøjer til de nationale mestre - helt uden reklamer, det er super lirens.

INEOS Grenadiers

KARAKTER: 5/5

Trøjen er identisk med den trøje, de sluttede sidste sæson af med, og det kan jeg egentlig godt forstå, de har holdt fast i, for det er et ret flot design. Hvis man skal lege djævlens advokat, kan man sige, at der måske ikke er så meget spræl i den.

Jeg kan dog godt lide det klassiske, og jeg synes, den er rigtig elegant. Derudover så har jeg altid godt kunnet lide, når en trøje ikke er klistret til med alle mulige sponsorlogoer.

Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux

KARAKTER: 1/5

Nu er det ikke for at mobbe den nye dreng i klassen, men... Lige så god neongul er med hensyn til trafiksikkerhed, lige så skidt er den rent æstetisk i min verden. Derudover er der gang i rigtig mange farver, eksempelvis med det orange logo på ærmerne. Det er jo ofte udfordringen for de hold, der ikke har en stor, pengestærk sponsor i ryggen. De må bruge mange bække små.

Hvis man skal pege på en positiv ting, så burde den neongule strippe på trøje og buks sørge for, de er nemme at spotte i feltet.

Israel Start-Up Nation

KARAKTER: 5/5

Hvor der sidste år ikke var sammenhæng mellem trøje og buks, synes jeg, at tøjet i år virkelig hænger godt sammen. Overgangen fra de hvide skuldre til den mørkeblå farve, som så fortsætter ned i de ensfarvede bukser, er meget velfungerende.

Jeg er noget mere begejstret for den mørkeblå farve i forhold til den lyseblå farve, der dominerede trikoten sidste år. I min verden er det et altså et rigtig flot design, de har fået lavet.

Lotto Soudal

KARAKTER: 4/5

De har holdt fast i designet fra sidste år. Set fra helikopteren mindede de lidt om både UAE og Trek-Segafredo sidste år, så den forveksling kommer nok også til at kunne ske igen i år.

Jeg kunne godt lide trøjen sidste år, og det kan jeg fortsat. De sorte cykelbukser og den tredelte trikot giver et klassisk look, der måske ikke er så eget spræl i, men det sikre valg er heller ikke at foragte. Jeg bliver i hvert fald ikke i dårligere humør af at få banankage for fjerde fredag i træk.

Movistar Team

KARAKTER: 4/5

Selvom der er tilføjet nogle små, mørkeblå prikker til trøjen, er den stort set identisk med sidste års udgave. Tøjet er meget elegant, og sponsorens logo med det svungne M passer godt til trøjen.

Når det er sagt, så kan jeg også godt lide, at der nogle gange sker noget nyt med designet, og nu er det groft sagt fjerde år i træk, at trøjen har haft dette design.

Team BikeExchange

KARAKTER: 2/5

Det er ikke kun navnet, der er blevet ændret. Sidste år hed holdet Mitchelton-Scott. Der er virkelig også sket noget med trøjerne, hvor de gule og sorte trøjer er blevet fuldstændig ændret. Man skal altid lige vænne sig til en ny trøje, men ved første øjekast virker trøjen lidt kedelig.

Selvom de har inkorporeret den - for cykelsporten legendariske - celeste-grønne farve, så der er god sammenhæng mellem deres Bianchi-cykler og tøjet... Ja, så har trøjen for indeværende ikke vundet mit hjerte.

Team DSM

KARAKTER: 5/5

Sidste år var hvid den dominerende farve på Team Sunwebs trøjer. Det gør sig bestemt ikke gældende i år, hvor det nye holdnavn også betyder helt nye farvekombinationer. De har holdt fast i de to lodrette striber på trøjen, hvor de fleste andre hold kører med vandrette striber.

Jeg synes, trøjen er rigtig vellykket. Lyseblåt og sort passer godt sammen. Det gjorde det også, dengang Team Sky brugte det, og det gør det også nu.

Team Jumbo-Visma

KARAKTER: 4/5

Det må varme fans af Brønshøj Boldklub, at Jumbo Visma har holdt fast i hvepse-looket i 2021. Jeg håber dog, at de måske har andre farver i tankerne til Tour de France, for jeg synes, det er en uskik, at der er andre gule trøjer i feltet end førertrøjen i Tour de France.

Jeg har en forkærlighed for gul, og derfor kan jeg meget godt lide deres trøjer - uden dog at falde helt på halen. Ud fra princippet om genkendelse gør trøjen det meget godt, da den skiller sig ud fra resten.

Team Qhubeka ASSOS

KARAKTER: 3/5

Efter at have haft sorte og blå trøjer en enkelt sæson er de nu tilbage i sort og hvidt, som også har været kendetegnet for holdet en del sæsoner. Der er tilføjet en lille smule farve med lidt neongrøn her og der.

Det schweiziske cykeltøjsmærke ASSOS har - siden jeg startede med at cykle - været kendt som et mærke, der lavede cykeltøj af høj kvalitet. De er da også sluppet ret fint fra designet i denne ombæring, og særligt de sorte hænder, som også er logoet for Qhubeka, der går ind på trøjen, gør noget godt for den i min bog. Der er ikke så meget spræl i trøjen, og det spræl, der er, er i form af neongul; en farve, jeg aldrig bliver fuldstændig pjattet med.

Trek-Segafredo

KARAKTER: 4/5

De har holdt fast i det meget klassiske design fra sidst år, som også er ganske velfungerende. De kan dog godt minde lidt om både UAE og Lotto Soudal, når man ser dem fra oven.

Selvom jeg også godt kan lide cykelbukser i andre farver, så taler sorte cykelbukser til min indre cykel-aficionado. Alt i alt meget klassisk og flot tøj, som dog måske risikerer at være lidt kedeligt.

UAE-Team Emirates

KARAKTER: 3/5

Selvom ændringer ikke er voldsomt store, gør de alligevel en del ved udseendet. De sorte skuldre, som fader over i rød fremfor sidste års helt hvide og forrige års helt sorte, gør meget ved udtrykket på trøjen. Der er også tilføjet lidt gule linjer. Måske for at fejre Tadej Pogacars sejr i Tour de France.

Selvom trøjen er på vej i den rigtige retning, synes jeg fortsat, den er lidt kedelig.

World Tour-trøjerne i 2021

Brug pilene til at vurdere, om du kan lide trøjen (pil op) eller ej (pil ned)