Tour de France

Bernal forbigået – Thomas bliver Tour-kaptajn

Egan Bernal kæmper stadig med de rygproblemer, der sendte ham ud af Touren sidste år, og Ineos tør ikke håbe på, at han bliver helt Tour-klar i år.

Ikke Egan Bernal, heller ikke Tao Geoghegan Hart og ej heller Richard Carapaz.

Ingen af disse tre stjerner bliver kaptajn i sommerens Tour de France. Det bliver i stedet den tidligere Tour-vinder fra 2018, Geraint Thomas.

Det bekræftede teamchef Dave Brailsford onsdag ifølge VeloNews.

Holdet har peget på Geraint Thomas, da Bernal stadig kæmper med den skade, der sendte ham ud af Touren i september, og Team Ineos ved ikke, hvor langt colombianeren når i sine forberedelser. Derudover passer ruten aldeles godt til Thomas’ egenskaber, siger Brailsford.

- Han er meget, meget motiveret for det. Når man tager enkeltstarten, stigningerne og sidevindsetaperne i betragtning, passer det godt til hans evner. På papiret er det en fantastisk Tour for Geraint, siger Brailsford.

- Egan Bernal kommer til at fokusere på Giroen til at starte med – sammen med Pavel Sivakov og Daniel Felipe Martinez.

Bernal kan dog også være til start i Touren, selvom det ikke bliver i kaptajnrollen. Men igen kommer det an på den form, han tager med fra Giro d’Italia, siger teamchefen.

Den forsvarende mester knækkede fuldstændig på den sidste stigning. Video: Magnus Stig Christensen

Yates tager Vueltaen

Ineos Grenadiers kan gå ind til dette års Tour med fire Grand Tour-vindere på holdet. Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart og Richard Carapaz meldes klar, imens Bernal så kan støde til. Dertil kommer Richie Porte, der blev nummer tre i 2020, imens Rohan Dennis også er på holdet. Brailsford fortæller også, at Geoghegan Hart dermed ikke komme til at forsvare sin Giro-titel fra 2020.

Det betyder dog ikke, at det bare er revl og krat, der kommer til at køre Vuelta a Espana.

Team Ineos har nemlig også Adam Yates, der tidligere er blevet nummer fire i Tour de France, i ærmet. Han er kommet til holdet til denne sæson og skal som udgangspunkt have fokus på det store spanske etapeløb sammen med Richard Carapaz, der kører Tour-Vuelta-doublen.

Ineos' foreløbige Grand Tour-plan:

  • Giro d'Italia: Egan Bernal, Pavel Sivakov, Daniel Felipe Martinez
  • Tour de France: Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Richard Carapaz, Rohan Dennis
  • Vuelta a Espana: Adam Yates, Richard Carapaz, Tom Pidcock

Egan Bernal og Geraint Thomas startede cykelsæsonen onsdag, hvor de var til start i det franske etapeløb Etoile de Bessèges. Du kan se 2. etape på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kl. 14.30 torsdag.