Cykling

- Det vil være et lille gennembrud, siger Mads Würtz

Mads Würtz Schmidt er treer i etapeløbet Étoile de Bessèges, hvor der resterer to etaper.

I Danmark er det i disse dage svært at cykle på de snegatte veje, men sådan er det heldigvis ikke i Frankrig.

Her er cykelsæsonen for alvor skudt i gang med etapeløbet Etoile de Bessèges, der er det første større løb i 2021-sæsonen.

Jeg tror helt klart, en top3 i klassementet er mulig

Mads Würtz Schmidt, Israel Start-Up Nation

Mads Würtz Schmidt indtager efter de første tre etaper en tredjeplads i klassementet, og det vil betyde meget for ham at fastholde den placering.

- Det vil være et lille gennembrud, synes jeg. Selvom det er et løb i lav kategori, synes jeg bare, man skal kigge på, hvem der ellers sidder i top-10. Så kan man se, det kræver noget at være med fremme her.

- Så det vil være et stort resultat i et lille løb, men det vil betyde rigtig meget – og nogle flere af de andre ryttere i feltet vil helt sikkert kigge og se, at nu er der altså sket noget, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Den 26-årige dansker har 46 sekunder til Tim Wellens på førstepladsen, mens han blot er to sekunder efter Edward Theuns på andenpladsen.

Top-10 efter 3. etape.

De ti ryttere efter Mads Würtz Schmidt ligger meget tæt og har maksimalt fire sekunder op til danskeren. Alligevel er han overbevist om, at podiet er indenfor rækkevidde, når rytterne har kørt den afgørende enkeltstart søndag.

- Jeg tror helt klart, en top-3 i klassementet er mulig. Jeg kender enkeltstarten, og jeg har kørt stærkt på den enkeltstart før, så jeg ved, hvordan den skal knækkes, siger Mads Würtz Schmidt.

Den danske cykelrytter understreger dog, at det i første omgang handler om at undgå tidstab på 4. etape lørdag.

Se 4. etape af Étoile de Bessèges fra klokken 14.30 på TV 2 SPORT og TV 2 Play

Undgå at smide tid

Lørdag venter der rytterne en rute på 150,2 kilometer, hvor der undervejs er to kategori 2-stigninger. Etapen afsluttes på en rundstrækning, hvor målstregen er placeret på en lille bakke.

- Jeg tror, det ender med at blive en spurt op ad den sidste bakke i et decimeret felt – og der skal jeg jo selvfølgelig være klar og så kigge frem mod enkeltstarten.

- Umiddelbart gælder det om ikke at smide noget tid lørdag, og så er det alt eller intet på enkeltstarten, forklarer den 26-årige cykelrytter.

Enkeltstarten på knap 11 kilometer køres søndag og udgør 5. og sidste etape i Étoile de Bessèges.

Mads Würtz Schmidt har tidligere i karrieren vundet guld ved VM i enkeltstart for både juniorer og U23-ryttere.