Cykling

Asgreen har klar plan for stjernespækket sæsonpremiere

26-årige Kasper Asgreen kalder Tour de La Provence for et rigtig vigtigt skridt henimod vejen for at ramme topformen under brostensklassikerne.

Februar er stadig ung, og vinteren er i den grad over os.

Det ændrer dog ikke på, at verdens bedste cykelryttere skal op på cyklen og ud i vintervejret. Det bjergrige firedagsløb Tour de la Provence, der blandt andet byder på en etape med afslutning på Mont Ventoux, starter torsdag.

Her stiller danske Kasper Asgreen til start. Og sæsonpremieren for den danske motor er slet ikke uvæsentlig.

- Vintertræningen er gået rigtig godt, og jeg er kommet gennem den uden sygdom og skader. Jeg er umiddelbart glad for, hvor jeg er formmæssigt lige nu, selvom der er lidt tid til, jeg skal ramme topformen i løbet af brostensklassikerne.

- Men det her løb er et rigtig vigtigt skridt på vejen for at ramme den topform. Så jeg glæder mig, siger Asgreen til TV 2 SPORT.

Se Tour de La Provence på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra torsdag klokken 13.30

De største stjerner er på plads

Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Alexander Vlasov, Bauke Mollema og Enric Mas.

En perlerække af verdensstjerner, der alle har det til fælles, at de stiller til start i det franske landevejsløb.

Tour de la Provence byder nemlig på en voldsom bjergetape, mens de resterende tre etaper er i kuperet terræn.

Det er derfor ikke et løb, der taler til sprinterne. Tværtimod. Med vindere som Nairo Quintana og Gorza Izagirre de to forgange år, er der derimod meget, der taler for en direkte duel mellem de bedste bjergryttere i verden.

Mange af dem stiller til start i år. Mange flere end under normale omstændigheder. Af en ganske simpel årsag, mener Kasper Asgreen.

- Det er meget naturligt i forhold til, at rigtig mange andre cykelløb er blevet aflyst. Når der ikke er så mange cykelløb, så er det som regel stjernerne, der bliver prioriteret. Og det er vel naturligt nok. Så det bliver et stjernespækket felt, og det er altid sjovt at køre cykelløb mod de allerbedste.

Ingen kaptajn hos Quickstep

Asgreens cykelprofil taler måske ikke til at slå verdens bedste bjergryttere på Mont Ventoux.

Men skulle han have gode ben, er der faktisk ingen grænser for, hvad han kan jagte.

- Hos Quickstep er der ingen hjælperyttere eller kaptajner. Vi kører alle mand for at vinde cykelløbet. Det er jo noget af det fede ved at køre på det her hold. Så det er med at være der og have benene, så får man chancen.

Tour de La Provence er ikke registreret som et World Tour-løb, men grundet coronapandemien har mange af de største stjerner meldt deres ankomst.

Løbet er ligeledes Asgreens første i 2021-sæsonen.